Ştiri

FOTO. 3 aprilie 2016 – 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Ziua de 3 aprilie 1850 reprezintă un reper în istoria modernă a României, care a pătruns deja în conştiinţa publică. La acea dată, semnând Ofisul domnesc prin care promulga  Anaforaua Divanului Obştesc al Moldovei, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a reaşezat pe baze noi Corpul Slujitoresc dislocat la Iaşi, orientând juridic instituţia nou-înfiinţată – Corpul Jandarmilor – spre asigurarea libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat. Izvorâtă din vâltoarea spiritului european al vremii, reforma Jandarmeriei era doar un pas dintr-un context mai amplu al prefacerilor legislative care au precedat Unirea Principatelor Române, la 1859, şi obţinerea independenţei de stat, la 1877.

3 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române reprezintă pentru toţi jandarmii un moment de bucurie şi, în egală măsură, de mândrie pentru că aparţin unei Arme care s-a impus prin seriozitate, exigenţă şi transparenţă, prin rezultatele obţinute, devenind un garant al ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră.

Publicitate

La ceas aniversar, pentru a marca cum se cuvine trecerea celor 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, duminică, 3 aprilie, a fost organizat un ceremonial militar şi religios în zona Grupului Statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, urmat de o defilare a personalului şi a tehnicii din dotare.

Vă asigurăm de faptul că Jandarmeria Covasna va avea permanent ca prioritate asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică de care ne dorim să se bucure toţi cetăţenii judeţului.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

\"Ziua
\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

\"Ziua

Publicitate
banner we radio