Ştiri locale

Fostul Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe, scos la licitaţie cu un milion de euro

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţă ordinară, vânzarea prin licitaţie publică deschisă a fostului Hotel Bodoc din centrul municipiului, preţul pe pornire fiind stabilit la un milion de euro.

Aleşii locali au stabilit, de asemenea, şi o garanţie bancară în valoare de 500.000 de euro, care va fi returnată cumpărătorului în mai multe tranşe, pe măsura îndeplinirii prevederilor asumate prin contract.

Publicitate

Primarul municipiului, Antal Árpád, a declarat că punerea în vânzare a imobilului vine după încercări nereuşite de a atrage fonduri externe pentru reabilitarea clădirii sau un investitor privat dispus să intre în parteneriat cu Primăria pentru repunerea în funcţiune a hotelului.

Antal a mai spus că hotelul şi terenul aferent au fost evaluate de specialişti la peste 826.000 de euro, prin urmare a propus ca suma de pornire a licitaţiei, care se va realiza cu ofertă în plic sigilat, să fie de un milion de euro.

Consilierii locali au fost de acord ca viitorul proprietar al hotelului să îşi poată recupera garanţia bancară în cinci tranşe a câte 100.000 de euro, respectiv la obţinerea autorizaţiei de construcţie, la finalizarea lucrărilor la faţada imobilului, la recepţia finală a investiţiei şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare a hotelului în termen de 36 luni de la începerea lucrărilor, la împlinirea unui an, respectiv la 5 ani de la punerea în funcţiune a acestuia.

Fostul Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare. Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas de atunci în paragină.

Între timp, proprietarul a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată la suma de 745.000 de euro.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio