Sport, Ştiri locale

Fosta centrală termică din cartierul Gării va deveni sală de antrenament pentru luptătoarele Sepsi-SIC

Fosta centrală termică, situată în strada Csutak Vilmos nr.5 (în spatele blocurilor din strada Lt. Păiuș David), va fi reabilitată și transformată în sală de antrenamente pentru sportivele lotului de lupte al Asociației Sepsi-SIC.

Clădirea este în prezent nefuncțională și ar urma să fie „dezvoltată” într-un centru sportiv pentru copii și tineret.

Hotărârea a fost aprobată în ședința de joi a Consiliul Local Sfântu Gheorghe, care a trecut imobilul și terenul aferent, în suprafață de 500 mp, în folosința Clubului sportiv.

„Asociația Clubul Sportiv SEPSI-SIC solicită sprijinul autorității locale cu privire la posibilitatea renovării și amenajării unei clădiri pentru realizarea unei săli de sport pentru lupte. Astfel, a fost identificată fosta centrală termică, situată în strada Csutak Vilmos, care în momentul de față este nefuncțională. Având în vedere că sportul de performanță este utilitate publică, realizarea asocierii în vederea realizării sălii de sport este justificată”, se arată în referatul de aprobare, postat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Directorul executiv al ACS Sepsi-SIC, Rusz lstvan, a motivat necesitatea amenajării unui nou centru sportiv, prin faptul că luptatoarele au rămas fără o sală în care să desfășoare antrenamentele.

Potrivit documentației publicate pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, contractul de asociere a fost încheiat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă l0 ani, iar Consiliul Local s-a obligat să cofinanțeze executarea lucrărilor „la valoarea care va fi stabilită prin act adițional la Contractul de asociere, după elaborarea Studiului de Fezabilitate”.  

Responsabili cu realizarea Studiului sunt reprezentanții Asociației Sepsi-SIC, care au termen pentru întocmirea documentației până în data de 31 decembrie.

Autorizațiile de construire, avizele și acordurile necesare pentru realizarea lucrărilor trebuie să fie obținute în termen de 6 luni de la elaborarea Studiului de Fezabilitate, iar ulterior, într-un termen de alte 6 luni de la terminarea lucrărilor, Asociația Sepsi-SIC trebuie să obțină avizele și acordurile pentru punerea în funcțiune a obiectivului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate