Ştiri

A fost redusă durata şcolarizării subofiţerilor de poliţie

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei Executivului, că durata şcolarizării în şcolile MAI pentru agenţi şi subofiţeri va fi redusă la un singur an astfel încât să crească numărul de absolvenţi şi să fie compensat deficitul de cadre din poliţie.

”Avem sprijinul Ministerului Educaţiei şi am redus perioada de şcolarizare de la 2 ani la un an în şcolile de agenţi şi subofiţeri. Nu umblăm la programa Academiei de Poliţie unde pregătim ofiţerii de carieră”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Publicitate

În paralel, se modifică şi cifrele de şcolarizare astfel încât numărul de locuri din şcolile de agenţi şi subofiţeri va creşte de la 1344 la 8190. ”Vom ajunge undeva la 3-5.000 absolvenţi pe an comparativ cu aproximativ 1400, cât înregistrăm în prezent”, a spus Carmen Dan.

Ea a adăugat că măsurile de compensare a deficitului de personal din poliţie nu înseamnă că se va recurge la angajări masive fără ca noii veniţi să fi trecut printr-o şcoală de poliţie. ”Încadrarea din sursă externă trebuie să fie o excepţie”, a precizat Dan.

De asemenea, se vor lua măsuri şi pentru creşterea nivelului de siguranţă pentru poliţişti, ministrul anunţând că în curând vor fi demarate licitaţiile pentru achiziţionare de veste antiînjunghiere. Măsura vine ca urmare a unui incident care a avut loc pe 20 iulie în gara Burdujeni din Suceava, când un poliţist a fost ucis cu lovituri de cuţit.

Publicitate
banner we radio