Ştiri locale

A fost modificată tehnologia fundației pe strada Kós Károly

De-a lungul executării lucrărilor de fundaţie din zona străzii Kós Károly, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe s-a confruntat cu provocări reale. În spatele motivului pentru care lucrările sunt încetinite a stat faptul că, în urma schimbării conductelor vechi, firma de gaze a amplasat noile conducte potrivit prevederilor, însă există anumite puncte unde din cauza suprapunerii cu alte conducte existente s-a schimbat adâncimea conductelor. Firma de construcţii nu și-a putut asuma acest risc, deoarece ar fi putut exista pericolul ca aceste conducte să fie avariate în timpul executării lucrărilor.

În urma noilor studii tehnice și a discuţiilor purtate, Primăria municipiului împreună cu Czimbalmos Csaba de la Direcţia de Gospodărire Comunală, au încercat să găsească soluţia cea mai potrivită pentru modificările intervenite. Soluţia comună ar fi metoda nivelării cu tipul de balast – din strat de pietriș a cărui grosime și densitate este identică cu a stratului de fundaţie existent. Performanţa acestui strat de fundaţie corespunde performanţelor tehnologiei mecanice, însemnând soluţia adecvată și în ceea ce privește traficului vehiculelor grele, fenomenele provocate de îngheţ sau dezgheţ.

Publicitate

În lumina celor de mai sus, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe solicită înţelegerea locuitorilor și le mulţumește în același timp, deoarece acest strat de fundaţie stabilizat este mai mult decât special, utilizarea în oraș a acestuia fiind destul de complicată, mai ales în zonele unde există multe conducte. În ceea ce privește strada Kós Károly, situaţia se complică mai tare, din cauza faptului că în această zonă se găsește una dintre magistralele de gaz, avarierea căreia ar afecta aproape jumătate din totalul gospodăriilor orașului Sfântu Gheorghe.

Executarea lucrărilor de nivelare a balastului și a stratului de pietriș prin această metodă va putea permite ca lucrările de pe prima porţiune a străzii Kós Károly să se termine până în luna iulie 2017.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Foto: Vargyasi Levente

Publicitate
banner we radio