Ştiri locale

A fost introdus traseul aplicativ la admiterea în școlile de agenți de poliție

 

La data de 22 noiembrie 2017 au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Prin introducerea traseului aplicativ, la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.

Publicitate

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.

Puteți găsi toate detaliile, inclusiv descrierea detaliată a traseului aplicativ, cosultând Ordinul MAI nr 144/2017, publicat în Monitorul Oficial, partea I, nr. 917 din 22.11.2017 (click AICI)

Doar până pe 5 decembrie vă puteți înscrie pentru concursul de admitere în școlile de  poliție ce se va desfășura în ianuarie 2018.

Înscrierile se fac la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna din Sfântu Gheorghe, strada K. Cs. Sandor nr. 16, de luni până vineri între orele 9:00 și 14:00. Cei interesați se pot prezenta cu cartea de identitate și vor primi toate îndrumările pentru completarea documentației necesare la dosarul de înscriere.

Condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească un candidat sunt: să aibă vârsta minimă de 18 ani, să fie absolvent de studii liceale cu diplomă de bacalaureat, să aibă media cel puțin 9 la purtare, pe durata liceului.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj- Marin Nicoleta

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio