Ştiri locale

A fost inaugurat tronsonul I al ocolitoarei Brașovului

Vineri, 18 noiembrie, a fost deschisă circulaţia pe tronsonul 1 al variantei de ocolire a Municipiului Braşov, Tronson DN1–DN11, scrie newsbv.ro.

Lucrările la Centura Ocolitoare a Braşovului au început acum 15 ani. Şoseaua de 20 de kilometri a fost împărţită în trei tronsoane. Primul a fost construit tronsonul II, dar cu o singură bandă pe sens, iar acum acesta se dublează pentru a se putea circula în regim de Autostradă. Au urmat apoi tronsoanele I şi III, dar numai ultimul este finalizat.

Publicitate

Lucrările la Tronsonul I au început încă din 2012, dar constructorii au amânat mult finalizarea investiţiei. Ele au fost abandonate în 2013, după ce austriecii de la Alpine Bau au intrat în insolvenţă. După o nouă licitaţie şi mai multe expertize, lucrările au fost preluate de un un consorţiu italian, Chirulli Andrea Impresa Individuale – Aleandri SPA – Shelter Construct – Pasquale ALO.

Între timp s-au mai cheltuit câte 10.000 de lei pe lună pentru paza şantierului. Lucrările trebuiau terminate din iunie, dar nu s-a reuşit respectarea termenului. CNAIR a anunţat că se va circula pe acest tronson din 30 septembrie, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat.

Tronsonul are o lungime de 7,2 km şi porneşte din zona Dârste (din ocolitoarea actuală, pe care a fost construit un pod peste pârâul Timişul Sec), ocoleşte rampa de gunoi, intersectează drumul spre Tărlungeni, ocoleşte CET, traversează zona Timiş-Triaj, iar apoi va ajunge la DN 11 (spre Sfântu Gheorghe) în giratoriul din zona Stabilus.

Pe lângă realizarea căii de rulare la două benzi pe sens, proiectul a prevăzut şi un pasaj peste DN 11 şi calea ferată care duce spre Târgu Secuiesc.

 

Publicitate
banner we radio