Ştiri locale

A fost finalizat programul Scenei Principale de la Zilele Sfântu Gheorghe

Organizatorii au anunțat definitivarea programului evenimentelor care vor avea loc pe Scena Principală, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, ediția a 26-a. Anul acesta, Zilele Sfântu Gheorghe vor fi organizate în perioada 22–30 aprilie, în weekendul festivalului concertele fiind susținute în patru locații muzicale: Scena Principală va fi amplasată din nou în spațiul din fața Prefecturii şi Consiliului Județean, Scena Comunității va fi situată în fața magazinului Șugaș, iar pe lângă acestea, numeroase concerte vor fi susținute în Grădina Muzeului și în Curtea Tinerilor.

Vineri, 28 Aprilie, la ora 18:10 pe Scena Principală va concerta Kállay Saunders Band, reprezentantul de succes al Ungariei în cadrul Festivalului Eurovision din anul 2014, fiind urmat la ora 20:00 de Molnár Ferenc Caramel, câștigătorul celei de-a doua ediții a TV2 Megastar, apoi de la 21:30 , inspirându-se din lumea muzicală și exprimându-se în cele mai moderne melodii de dans, Ulf Lindemann alias [dunkelbunt], originar din Hamburg (Germania), va asigura atmosfera de festival. Seara de vineri se va încheia cu concertul „regilor” muzicii electronice din România, Șuie Paparude, concert care va începe la ora 23:30.

Publicitate

Sâmbătă, 29 Aprilie, programul scenei principale va începe la ora 17:00 cu concertul trupei Wings of Hope, împreună cu Luppinger Attila, talentatul chitarist în vârstă de 13 ani, apoi de la ora 18:30 va concerta formația Selfish Murphy din Sfântu Gheorghe, care cântă muzică celtică. Póka-Tátrai ReGeneráció, incluzând cei doi eroi ai generațiilor, va concerta pe scena principală începând cu ora 20:00, iar apoi de la ora 22:00 în fața publicului va apărea renumita și misterioasa trupă din Republica Moldova, Carla’s Dreams. Ziua de sâmbătă se va încheia cu concertul formației Pannonia Allstars Ska Orchestra, concertul invitaților recurenți în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe începând cu ora 23:30.

Duminică, 30 Aprilie, de la ora 17:00, pe Scena Principală va concerta reprezentantul unui stil unic în Transilvania, Koszika & The HotShots, apoi, de la ora 19:00, Scena Principală va fi ocupată de trupa legendară de hard rock Nazareth, din Scoția. Concertul final va fi susținut de la ora 21:00, de Bródy János, care de data aceasta va prezenta publicului albumul intitulat Ráadás, care, pe lângă reinterpretarea unor piese mai vechi, conține și cântece nou-nouțe. Desigur, în cadrul concertului vor răsuna și piesele favorite ale publicului.

Foc de artificii cu câștigătorii concursului Pyronale Berlin

Nici anul acesta nu vor lipsi jocurile de artificii, care vor fi prezentate de Pyro Events Team – Fireworks Design. Echipa din Brașov a participat anul trecut, pe bază de invitație, la Pyronale Berlin, cea mai renumită competiție de artă pirotehnică, obținând nu doar premiul publicului, ci și marele premiu al juriului profesional. În ultimii ani, compania fondată acum 11 ani a devenit una dintre cele mai renumite companii pirotehnice din Europa de Sud-Est, punându-și amprenta asupra a peste 700 de spectacole pirotehnice. Au oferit show-uri spectaculoase pentru nenumărați artiști, precum Havasi Henrik, Omega, David Guetta, Avicii, ATB, Voltaj, îmbogățind concertele diferitelor trupe, precum și ale formaţiei Carla\’s Dreams, care va concerta anul acesta cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, dar au fost prezenți și la Festivalul Untold cât și la Electric Castle. Utilizând cele mai moderne și ecologice dispozitive pirotehnice, ei au fost cei care au asigurat în repetate rânduri finalul spectaculos al Zilelor Orașului Sfântu Gheorghe.

Tehnologie modernă de scenă

În acest an scena principală va fi din nou amplasată în fața Prefecturii şi Consiliului Județean. Echipamentele tehnice performante vor fi închiriate de la companii din București și Sibiu. Se va contrui o scenă largă, de 13 m lățime, 10 metri adâncime și 8,5 metri înălțime, cu un perete led de 9×4,2 m în fundal, având o suprafață totală de 40 mp. În ceea ce privește sunetul, se va închiria un sistem D&B J, cu o putere de 80.000 W, utilizat pe marile scene din lume și se vor utiliza sistemele de iluminare cu LED, din ce în ce mai răspândite. Cu gândul la cei care vor viziona spectacolele de la depărtare, concertele vor fi filmate de patru camere și vor fi difuzate pe un ecran gigant. De asemenea, organizatorii au acordat o atenție deosebită și asupra faptului ca locuitorii din zona rezidențială Gábor Áron să nu fie afectați foarte mult de poluarea fonică, astfel creând un sistem de sunet care filtrează zgomotele din spatele scenei.

Alte informații privind programul puteți găsi accesând pagina de Facebook a Zilelor Sfântu Gheorghe.

Publicitate
banner we radio