Ştiri

Forbes a publicat noul top al celor mai bogaţi oameni

Cei mai bogaţi 20 de oameni ai lumii au pierdut 70 de miliarde de dolari anul trecut, arată noul clasament întocmit de Forbes. Cel mai bogat om de pe Pământ rămâne și în acest an cofondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere estimată la 75 de miliarde de dolari. Fondatorul Zara, Amancio Ortega, este următorul în top, cu o avere care se ridică la circa 67 de miliarde de dolari, iar pe locul trei se află CEO-ul Berkshire Hathaway, Warrent Buffet, a cărui avere a fost estimată la 60.8 miliarde de dolari.

Cel mai mult a scăzut averea mexicanului Carlos Slim, de la 77 de miliarde de dolari în 2014 la doar 50 de miliarde de dolari în 2015, după ce valoarea investiţiilor sale în telecomuncaţii a scăzut. Cândva cel mai bogat om din lume, acum Slim este pe locul patru în clasament. Cel mai mult a crescut averea fondatorului Facebook, de la 11 miliarde de dolari în 2014 la nu mai puţin de 44 de miliarde de dolari anul trecut.

Publicitate

Cofondatorul Microsoft a obținut titlul de cel mai bogat om de pe planetă pentru a 17-a oară, în ultimii 22 de ani. Cel mai tânăr miliardar are 19 ani și este din Norvegia. De asemenea, dacă ne uităm la primii zece miliardari din top, vom observa că pe ea nu se regăsește nici o femeie.

China a adus 70 de noi miliardari, dar tot Statele Unite conduce topul, cu 540 de miliardari. Cel mai bine clasat chinez ocupă locul 18 în topul bogaţilor. Este vorba de Wang Jianlin, şeful conglomeratului Dalian, care este cel mai mare companie imobiliară din China şi cel mai mare operator cinematografic.

Anul acesta, în topul realizat de revista Forbes a intrat și omul de afaceri român Ion Țiriac, pe locul 1694, cu o avere de un miliard de dolari.

Topul revistei include 1.810 de miliardari, cu 16 mai puțini decât anul trecut, a căror avere totală se apropie de 6.500 de miliarde de dolari.

Top 10 cei mai bogați oameni de pe Pământ:

  1. Bill Gates, cofondator Microsoft, cu o avere de 75 miliarde de dolari
  2. Amancio Ortega, fondator Zara, cu o avere de 67 miliarde de dolari
  3. Warren Buffet, CEO Berkshire Hathawaym, cu o avere de 60.8 miliarde de dolari
  4. Carol Slim Helu, președinte onorific al America Movil, cu o avere de 50 miliarde de dolari
  5. Jeff Bezos, CEO Amazon.com, cu o avere de 45,2 miliarde de dolari
  6. Mark Zuckerberg, cofondator Facebook, cu o avere de 44,6 miliarde de dolari
  7. Larry Ellison, fondator Oracle, cu o avere de 43,6 miliarde de dolari
  8. Michael Bloomberg, CEO Bloomberg, cu o avere de 40 miliarde de dolari
  9. Charles Koch, CEO Koch Industries, cu o avere de 39,6 miliarde de dolari
  10. David Koch, vicepreședinte Koch Industries, cu o avere de 39,6 miliarde de dolari
Publicitate
Publicitate
banner we radio