Info Trafic, Ştiri

Proiect: Fluidizarea traficului în localităţi, prin creşterea vitezei de circulaţie

Deputatul PSD Mihai Weber a depus o iniţiativă legislativă la Senat prin care vrea să modifice viteza maximă de circulaţie pe drumurile naţionale, în interiorul localităţilor, de la 50 de km/h la 60 de km/h, exceptând oraşele şi municipiile.

În expunerea de motive, deputatul susţine că „scopul acestei reglementări vizează fluidizarea traficului şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi”. De asemenea, Mihai Weber precizează că această reglementare ar reduce „semnificativ” timpul de transport al mărfurilor, astfel că ar ajuta transportatorii şi investitorii.

„Pentru restul participanţilor la trafic, persoane fizice, reducerea timpilor petrecuţi la volan va avea ca urmare reducerea oboselii şi, ca urmare, o probabilitate mai mică de producere a unor evenimente în trafic”, se arată în iniţiativă.

Totodată, deputatul PSD susţine că modificarea limitei de viteză în localităţi nu va dăuna siguranţei traficului, deoarece „avansul tehnologic şi noile tipuri de autovehicule dotate cu sisteme mai performante de frânare sunt în măsură să gestioneze viteze superioare în limită de siguranţă”.

„Limita maximă a vitezei de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene, în interiorul localităţilor, va fi de 60 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, administratorul drumului poate stabili, pentru atovehiculele din categoria A şi B, o limită de viteză superioară, dar nu mai mult de 80 km/h”, se mai precizează în proiectul de lege.

De la această prevedere ar urma să facă excepţie oraşele şi municipiile: „Fac excepţie oraşele şi municipiile, unde limite de viteză mai mari de 50 de km/h se stabilesc numai cu avizul poliţiei rutiere”.

Publicitate
banner we radio