Ştiri locale

Firmele din județ, încurajate să se înscrie la Maratonul Visit Covasna pentru titlul de „cea mai rapidă companie”

Continuă înscrierile la cea de a doua ediție „Visit Covasna Marathon”, care va lua startul în data de 11 septembrie, în stațiunea Covasna, iar organizatorii încurajează firmele din județ să participe pentru a avea șansa la titlul de „cea mai rapidă companie”.

Competiția, organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Covasna și Asociația Fitness Tribe Sfântu Gheorghe, este dedicată atât alergătorilor amatori, cât și celor profesioniști, promovând mişcarea, stilul de viaţă sănătos şi potenţialul turistic al judeţului.

Publicitate

„Care este cea mai rapidă companie a județului? Înscrie-te împreună cu colegii de muncă la maraton ștafetă, și ajută compania ta să câștige acest titlu! Atenție, sistemul generează automat factură pe persoană fizică, dar dacă aveți nevoie de factură pe firmă, ne puteți trimite prin e-mail datele și vom corecta și retrimite factura!”, au transmis organizatorii.

Firmele din județ se pot înscrie completând formularul online disponibil AICI.

În acest an, pe lângă probele obișnuite (maraton, ștafetă4 și cros), va exista și un semimaraton. Participanții vor avea de parcurs contracronometru, în alergare sau mers, un traseu stabilit și marcat, startul și sosirea fiind în stațiunea Covasna.

Probele de maraton, semimaraton și cros vor fi împărțite în 5 categorii de vârstă: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani, respectiv peste 60 de ani, separat pentru bărbați și femei, iar primele trei locuri ale fiecărei categorii vor fi premiate la finalul cursei.

Față de prima ediție, organizatorii au crescut miza. Astfel, locul I la proba maraton (feminin și masculin) va fi premiat cu 1.000 de lei; locul II cu 750 de lei, iar locul III cu 500 de lei.  Organizatorii subliniază că vor fi premiați primii 3 câștigători din fiecare categorie de vârstă, feminin și masculin.

Aceleași premii vor fi acordate și la proba de maraton ștafetă 4, cu mențiunea că pot fi formate și echipe mixte de ștafetă, însă acestea vor concura la categoria de masculin.

La proba de semimaraton, vor fi premiați primii 3 câștigători din fiecare categorie de vârstă, feminin și masculin, premiul I fiind 750 de lei, premiul al II-lea 500 de lei, iar premiul al III-lea 350 de lei.

Proba cros va premia cei mai buni 3 concurenți din fiecare categorie de vârstă, la feminin și masculin, cu 500 de lei pentru locul I, 350 de lei pentru locul al II-lea și 250 de lei pentru locul al III-lea.

Mai puțin de o lună pentru înscrieri

Înscrierile se pot face online până în data de 4 septembrie (inclusiv), în limita a 1.000 de participanți, excepție făcând concursul pentru copii, la care înscrierea se face exclusiv la fața locului.

Mai multe detalii despre eveniment, regulamentul de participare, traseu, taxe, premii dar și înscrieri pot fi aflate AICI

Prima ediţie a maratonului „Visit Covasna” a avut loc în luna septembrie 2019, traseul parcurs de sportivi trecând prin localitățile Zăbala, Tamaşfalău, Surcea, Telechia, Brateş şi Pachia, cunoscute pentru castelele, conacele, apele minerale şi peisajele deosebit de frumoase.

Următoarele două ediții (2020 și 2021) nu au mai putut fi organizate din cauza pandemiei Covid-19.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio