Ştiri locale

Firmă din Sfântu Gheorghe care incendia plastice și anvelope uzate, amendată cu 15.000 de lei

Un agent economic din județ a fost amendat săptămâna aceasta cu suma de 15.000 de lei, după ce comisarii Gărzii de Mediu Covasna au fost sesizați telefonic despre faptul că acesta incendia diferite deșeuri, printre care plastice și anvelope uzate, pe strada Constructorilor din Sfântu Gheorghe.

„În data de 22.04.2024, Garda de Mediu Covasna a fost informată telefonic de către reprezentanții ISU Covasna cu privire la arderea unor deșeuri din plastic și anvelope uzate. La fața locului s-a constatat că un agent economic a eliminat prin ardere diferite tipuri de deșeuri. Pentru aceste fapte agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 15.000 lei. Totodată, au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna.

Publicitate

Amintim că la începutul lunii, tot în urma unui apel telefonic primit de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, o persoană care incendia resturi vegetale pe raza comunei Arcuș a fost amendată cu 10.000 de lei. Pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, persoana a fost obligată să stingă focul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio