Ştiri locale

Firmă din judeţ amendată cu 5.000 de lei pentru 8 mc de lemn deţinut ilegal

În perioada 2–4 octombrie 2017, polițiștii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe linia circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Buzăul Ardelean.

Astfel, în urma unui control efectuat la sediul și depozitul de materiale lemnoase aparținând unei societăți comerciale, au fost descoperite nereguli în ceea ce privește evidența materialului lemnos, existând diferențe între stocul faptic și cel din documentele legale. Societatea a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei și s-a dispus măsura confiscării valorice a 8,04 metri cubi de cherestea de diferite specii.

Publicitate

În primele 8 luni ale acestui an, polițiștii covăsneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic, în urma acțiunilor fiind constatate peste 400 de fapte de natură contravențională pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de 641.000 de lei. De asemenea, tot în aceeași perioadă au fost constatate 201 infracțiuni la regimul silvic.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio