Sport, Ştiri locale

Finish cu succes pentru Szabó Csongor la Winter Rally Covasna

139 de kilometri de probe speciale. 139 de kilometri acoperiti cu zapada si gheata. 139 de kilometri de succes, pe care Csongor Szabo a progresat, continuand procesul de acomodare cu noua masina de concurs, un Ford Fiesta R2. In weekendul care a trecut, Csongor si Rares au participat la Winter Rally Covasna, raliu care se desfasoara in zona localitatii Comandau in conditii de iarna.

Fara niciun obiectiv setat pentru o clasare la finalul raliului, Csongor Szabo si Rares Fetean au luat startul in raliul pe zapada cu dorinta de a continua procesul de invatare a Ford-ului Fiesta R2, dupa ce la Raliul Sibiului, ultimul din calendarul CNR-D 2017, au obtinut victoria in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice. Astfel, dupa startul festiv desfasurat in fata fanilor din Covasna, echipajul s-a indreptat catre primele probe speciale, zapada fiind din belsug la aceasta editie.

Cu un start usor ezitant, Csongor si Rares au reusit sa ridice ritmul si sa inteleaga comportamentul masinii pe o suprafata alunecoasa. Astfel, cu fiecare proba speciala parcursa, timpii realizati erau mai buni iar viteza mai mare, increderea in masina crestea treptat si sentimentul de multumire era tot mai mare. Desi nu au avut un rival direct cu o masina comparabila, cei doi membri ai echipajului au avut momente in care au fortat si au ridicat ritmul pana inspre limitele masinii.

Dupa cele 10 probe speciale, desfasurate pe parcursul a doua zile de concurs, Csongor Szabo si Rares Fetean au incheiat Winter Rally Covasna pe locul 5 in clasamentul Open si pe prima pozitie in cadrul clasamentului masinilor cu 2 Roti Motrice. Inceputul de sezon este unul excelent pentru echipaj, dar progresul trebuie sa continue: „Suntem foarte multumiti dupa Winter Rally, unde ne-am simtit foarte bine. A fost mai dificil decat anticipam initial, cu multa zapada pe probele speciale, conditii in care anvelopele cu cuie nu au aderenta perfecta. A trebuit sa ma adaptez constant la conditii si sa corectez mult din derapajele masinii, dar mi-a placut mult”, a spus Csongor la finalul Winter Rally Covasna.

„Nu am plecat cu niciun obiectiv in acest raliu deoarece amandoi l-am considerat un test pentru pregatirea noului sezon. La final, suntem fericiti ca ne-am distrat pe zapada, ca am crescut mult ritmul si ca am mai descoperit detalii ale comportamentului masinii. La acest raliu ne-am dat seama cat de mult mai avem de invatat si cat putem sa crestem viteza pe probele speciale, acesta fiind unul din obiectivele pe urmatoarele luni: sa reusim sa ajungem aproape de limita masinii”, a completat Csongor Szabo.

In acelasi timp, pentru Rares, Winter Rally Covasna a fost un antrenament bun: „In primul rand, la Covasna m-am simtit foarte bine in masina si a fost o distractie excelenta. In al doilea rand, raliul a fost un exercitiu bun pentru noul sezon, care va incepe la Brasov: am lucrat impreuna cu Csongor pe perfectionarea dictarii si a ritmului, iar lucrurile arata bine pentru 2018”.

Ford-ul Fiesta R2 va fi, din nou, revizuit, pentru a asigura o functionare perfecta la debutul Campionatului National de Raliuri 2018, care va avea loc in luna martie, la Brasov. “Masina s-a comportat excelent, dar ne propunem sa o revizuim din nou, sa vedem daca exista probleme dupa revizia capitala din iarna. Apoi, o sa continuam pregatirea pentru 2018 cu sesiuni de teste, astfel incat la Raliul Brasovului sa fim pregatiti 100% de noul sezon, unul care se anunta palpitant si interesant pentru noi” a incheiat Csongor.

(Foto: Bogdan Barabas – ABimages)