Sport, Ştiri locale

Finale pentru sportivii din Sfântu Gheorghe la Internaţionalele de înot ale României

Pe parcursul a patru zile, 25-28 mai 2017, sportivii Tompa György Kadosa şi Artene Maria Raluca legitimaţi la A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe au luat parte la cea mai prestigioasă competiţie de înot din țară – Campionatele Internaţionale de Înot ale României.

Competiţia, înscrisă în rândul competiţiilor Ligii Europene de Nataţie (LEN), s-a desfăşurat prin serii/calificări dimineaţa şi finale după masă la complexul olimpic de nataţie „Anatol Grinţescu” din baza sportivă Dinamo Bucureşti.

Publicitate

La această ediţie au luat parte 68 de cluburi reprezentate de 366 de sportivi din 9 ţări.

Cele mai bune rezultatele tehnice ale sportivilor Clubului Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe sunt:

Artene Maria Raluca (14 ani), la proba 200m spate s-a calificat din serii în finala A cu timpul 2’27”98 record personal, iar în finală realizează un nou record personal cu timpul  2’27”92 obţinând locul V la junioare 14-17 ani şi locul VI la categoria Open (senioare);

Tompa György Kadosa (17ani), la proba 50m bras, categoria juniori (15-18 ani), obține timpul 31”26 clasându-se pe locul V.

Antrenorul senior Ciprian Grosu ne declară: „Mezina competiţiei, sportiva Artene Maria Raluca,  a obţinut calificarea în mai multe finale şi a înregistrat recorduri personale. Este o mare realizare să fii prezent în finalele celui mai important concurs de nataţie din România. Întreaga ţară a avut ocazia să urmărească în direct, pe postul public de televiziune TVR HD, cei mai buni înotători ai momentului şi ne bucuram că şi noi am fost prezenţi acolo prin cei doi sportivi, ocupând locuri fruntaşe. Pe această cale doresc să mulţumesc pentru sprijinul oferit de Bertis şi de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe”.

Publicitate
banner we radio