Ştiri locale

Final de stagiune la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe şi-a încheiat miercuri seară stagiunea de spectacole 2016-2017, în care a prezentat, printre altele, nouă premiere.

Managerul instituţiei, Anna Maria Popa, a declarat că trupa a muncit foarte mult în actuala stagiune, pe lângă cele nouă premiere având numeroase turnee şi participări la festivaluri din ţară şi străinătate.

Publicitate

„Orice pas înainte reprezintă şi un cumul de sacrificii, oboseală şi aşa mai departe. Acesta este, cred, unul dintre minusurile pe care pot să mi le atribui în acest moment, anume faptul că, probabil, am forţat puţin limitele tuturor şi, iată, acum la final de stagiune, am o echipă extrem de obosită, asta cu siguranţă. Dar, în acelaşi timp, cred că sunt şi ei foarte mulţumiţi şi încântaţi pentru că rezultatele sunt vizibile şi de necontestat. Este meritul lor, în primul rând, că au făcut faţă şi au reuşit o performanţă pe care nu au mai realizat-o în ultimii ani”, a spus Anna Maria Popa.

Stagiunea 2016-2017 a cuprins premierele „7” în regia lui Sebastian Marina, „Ieşire de urgenţă” în colaborare cu UNATC, în regia Casandrei Topologeanu, „Jurnal de România”, regizat de Carmen Lidia Bidu, „Primăvara e încă departe”, o coproducţie realizată cu un teatru din Marsilia, care a fost prezentat în zece oraşe din România şi zece din Franţa, spectacolul pentru copii „Mateiaş Gâscarul” în regia Mirelei Bucur, „True West” regizat de Vlad Massaci, musicalul „Leul Ra”, un spectacol semnat de Marius Popa şi Cezar Ghioca, „O noapte furtunoasă” regizat de Cristian Ban şi „Querer”, un spectacol-concert realizat de Mirela Bucur.

Trupa a participat la festivalurile naţionale de teatru de la Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Arad, Suceava şi Piatra Neamţ, precum şi la Festivalul internaţional desfăşurat la Trabzon, în Turcia.

De asemenea, Teatrul „Andrei Mureşanu” a organizat şi găzduit prima ediţie a Festivalului D-BUTAN-T, dedicată tinerilor actori, care a fost câştigată de actriţa Paula Rotar, iar luna trecută a marcat 30 de ani de la înfiinţarea instituţiei, printr-o retrospectivă foto, filme, spectacole şi concerte.

„Vă aşteptăm în noua stagiune începând chiar cu 1-2 septembrie, în cadrul Festivalului Pulz-Art, când vom avea avanpremiera şi premiera spectacolului „Rumoare în ape”, în regia Ioanei Păun. Vom continua cu spectacolul „Transformări”, un spectacol foarte mare, cu 17 oameni în distribuţie, în regia lui Theo Herghelegiu. (…) Vom avea o nouă premieră în luna decembrie, „Fereastra secretă” în regia lui Iris Spiridon, şi un spectacol pentru copii chiar de 1 martie, „Frumoasa din pădurea adormită”, un spectacol muzical de Fazakas Misi şi Ivancson László. De asemenea, vom monta „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant şi închidem un spectacol în regia lui de Radu Afrim”, a mai spus Anna Maria Popa.

În viitoarea stagiune, trupa din Sfântu Gheorghe va fi prezentă la festivaluri de teatru din Odorheiul Secuiesc, Ploieşti, Brăila şi Bucureşti cu mai multe spectacole de succes, printre care „Leul Ra”, „O noapte furtunoasă” şi „Orb de mină”.

Cu sprijinul Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), va fi realizat un turneu în zece oraşe din ţară cu musicalul „Leul Ra”, precum şi a doua ediţie a Festivalului D-BUTAN-T, dedicat anul acesta regizorilor debutanţi. În planurile viitoarei stagiuni figurează şi participarea la Bursa de spectacole de la Sibiu.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio