Ştiri locale

Festivalul Sepsi Tabakó se pregăteşte pentru a doua ediţie la Sfântu Gheorghe

După debutul de succes din anul trecut, clădirea emblematică a fabricii de țigarete din Sfântu Gheorge prinde viață pentru a doua oară, fiind invadată de muzică și cultură. Festivalul Sepsi Tabakó va avea loc anul acesta între 31 august și 2 septembrie, conform anunțului făcut de organizatori în cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni.

În acest an, următoarele trupe își vor aduce contribuția la eveniment: Beton.Hofi, Blahalouisiana, Dzsúdló, Elefánt, Intim Torna Illegál – Dorogi, Ivan & The Parazol, Konyha, Kowalsky și Vega, Manuel, Parno Graszt, Platon Karataev, Punnany Massif și Tankcsapda. Lista va fi completată cu alți artiști, inclusiv invitați din România.

Publicitate

Anul trecut, Festivalul Sepsi Tabakó a atras peste 21.000 de participanți din șase județe din România, ceea ce denotă interesul publicului. Acest aspect a fost subliniat de Vargha Fruzsina, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, care a evidențiat mai multe noutăți. În primul rând, datorită lucrărilor de reamenajare a spațiului, festivalul va beneficia de o suprafață mai mare pentru a satisface nevoile participanților. De asemenea, organizațiile de tineret din județul Covasna vor fi implicate mai eficient în organizare. Acest lucru este pentru ele o oportunitate excelentă pentru a obține experiență și pentru a se orienta în carieră. Faptul că mulți dintre cei 270 de voluntari de anul trecut se întorc în calitate de coordonatori demonstrează acest lucru.

Erdei Anita, director adjunct al Casei de Cultură “Kónya Ádám”, și Talpas Botond, director responsabil cu activitățile Mathias Corvinus Collegium (MCC) din Transilvania, au discutat despre importanța programelor de zi. Amândoi au subliniat că succesul ediției anterioare a programelor de zi arată că există o cerere și pentru activitățile de învățare și dezvoltare personală. Vor exista un târg, mai multe workshop-uri și organizațiile civile din Sfântu Gheorghe vor contribui și ele cu programe de calitate. Pentru MCC, Festivalul Sepsi Tabakó reprezintă și un început de an școlar.

Rés Konrád Gergely, în calitate de organizator principal al evenimentului VIBE și responsabil cu programul muzical al Festivalului Sepsi Tabakó, a subliniat că locația completează perfect lista de artiști. Atât participanții, cât și artiștii sunt fascinați de clădirea cunoscută și ca monument istoric al fostei fabrici de țigarete, iar festivalul nu reprezintă doar un eveniment deosebit pentru localnici, ci a trezit și interesul publicului din alte orașe.

În numele Consiliului Județean Covasna, Ambrus Zsombor, președintele Organizației Komitátusz, a fost prezent la conferința de presă. Bazându-se pe cercetarea realizată de administrația județeană, el a afirmat că tinerii din județul Covasna au nevoie în primul rând de spații comunitare unde își pot dezvolta cunoștințele, se pot distra și pot petrece timp împreună. Festivalul Sepsi Tabakó oferă această experiență. Prin urmare, se acordă o atenție deosebită recrutării organizatorilor și voluntarilor din întreg județul, pentru a face cât mai mulți oameni să se simtă implicați în eveniment.

Organizatorii vor oferi informații despre prețurile biletelor și artiștii suplimentari în viitor, iar cei interesați se pot pregăti pentru cel de-al doilea Festival Sepsi Tabakó consultând pagina de Facebook, Instagram sau site-ul evenimentului.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
banner we radio