Ştiri locale

Festivalul Povestea din Ajun – Mesés Karácsony a ajuns la a 12-a ediţie

Pentru al doisprezecelea an, Povestea din Ajun – Mesés Karácsony continuă la Sfântu Gheorghe, în organizarea Asociaţiei de Tineret Ecou şi a Consiliului Elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, în perioada 11-20 decembrie. O echipă de 60 de spiriduşi este pregătită să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în comunitatea locală.

Festivalul a început printr-un eveniment dedicat spiriduşilor, care au împodobit bradul împreună şi şi-au oferit cadouri unii altora, bineînţeles, în prezenţa lui Moş Crăciun. De luni începe Caravana PDA, care va ajunge la copiii din clasele primare de la şcolile din oraş, unde împreună cu spiriduşii vor confecţiona podoabe, pe care le vor putea păstra, iar o parte din acestea vor fi donate către alţi copii, din medii defavorizate. Finalul Caravanei va consta în trei vizite la şcolile in Vâlcele, Araci şi Ariuşd, unde, alături de elevii de acolo, se va împodobi bradul de Crăciun cu podoabele donate şi cu cele create alături de aceştia.

Publicitate

Tot în această săptămână, spiriduşii se vor urca în mijloacele de transport în comun, pentru a transmite, prin colinde cântate în română şi maghiară, bucuria sărbătorilor de iarnă. De asemenea, pentru că cei mici sunt cei mai încântaţi de venirea Crăciunului, Turneul de colinde în grădiniţe va poposi la patru grădiniţe din oraş, cu câte un concert de 40 de minute susţinut în faţa celor mici.

Festivalul se va încheia pe data de 20 decembrie, cu un spectacol de teatru – ARTĂ, de Yasmina Reza – susţinut  de trupa de teatru EGO, la Biblioteca Judeţeană „Bód Péter”, de la ora 18:00. Spectacolul este unul caritabil, biletul de intrare constând într-una sau mai multe jucării donate de către spectatori. Jucăriile astfel colectate vor fi donate grădinițelor și copiilor din zone defavorizate.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio