Ştiri locale

Festivalul florilor comestibile va avea loc pe 1 Mai la Sfântu Gheorghe

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe va avea loc anul aceasta pe data de 1 Mai, iar pentru prima dată organizatorii vor invita la acest eveniment şi florari, nu doar bucătari.

Organizatorul festivalului, Kovács István, a declarat marţi că invitatul special al festivalului va fi şi anul acesta maestrul bucătar Blasko János din Ungaria, care de peste 15 ani experimentează şi inventează tot felul de reţete pe bază de flori comestibile.

Publicitate

„Am început deja pregătirile pentru acest festival, care anul acesta va avea o amploare mai mare, pentru că vom organiza şi o expoziţie de flori. Festivalul a fost primit foarte bine, mai mult de cei din restul ţării, decât de cei din Secuime, care sunt mai mult cu slănina şi cârnaţii. Am primit foarte multe telefoane de la restaurante mari din ţară şi ne-au întrebat cum se depozitează, cum se păstrează florile comestibile pentru că vor să le folosească tot timpul anului, mai ales pentru decoraţiuni. Deci a fost un interes foarte, foarte mare”, a declarat Kovács István.

Potrivit acestuia, majoritatea florilor pot fi folosite la gătit pentru că dau o savoare deosebită preparatelor culinare, îndeosebi sosurilor şi salatelor. Printre florile comestibile se numără trandafirii, zorelele, gălbenelele, crăiţele, muşcatele, florile de dovlecei, păpădia, panseluţele, levănţica, muşeţelul, liliacul alb, florile de tei, talpa gâştii şi limba mielului.

La ediţiile anterioare, bucătarii au preparat, printre altele, şniţele din flori de soc, salată de trandafiri şi liliac alb, gogoşi cu muşcate, friptură de pui cu struguri şi flori de dovleac, ruladă de orez cu pepene galben şi gălbenele, curcan în sos alb cu mentă şi panseluţe.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio