Ştiri locale

Festivalul DbutanT își deschide oficial porțile

În data de 30 octombrie 2017, începând cu ora 17:00 îi așteptăm pe toți cei interesați alături de noi, în Sala „Chaplin” a Cinematografului ARTA din Sf. Gheorghe, pentru a participa la festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediții a Festivalului DbutanT, festival național dedicat în acest an debutului în regie. În deschiderea Festivalului vor lua cuvântul atât viceprimarul Municipiul Sf. Gheorghe, Sztakics Éva, cât și prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu. Alături de aceștia spectatorii vor fi întâmpinați și de reprezentanți ai partenerilor noștri – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna și Asociația Șpraiț, care ne sprijină atât logistic cât și financiar în realizarea acestui proiect cultural, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Deschiderea oficială a Festivalului va fi urmată de o lansare de carte. Avem deosebita plăcere să aducem în atenția publicului din Sfântu Gheorghe volumul intitulat „Trollywood” semnat de Lorena Lupu, care se reîntoarce în orașul natal pentru a-și împărtăși experiența ultimilor ani ca blogger, scriitor și om de cultură.

Programul primei seri de Festival continuă cu spectacolele „Hotel Europa” în regia lui Andrei Raicu (ora 18:00 – Sala Studio M) și „7” în regia lui Sebastian Marina (ora 20:00 – Sala Arta – TAM), și se va încheia cu filmul românesc „Octav” de Serge Ioan Celebidachi, pe care publicul îl poate viziona începând cu ora 22:00 în sala Chaplin a Cinematografului Arta. Acesta este primul dintre cele 4 filme românești oferite spectatorilor de către Cinema Arta by Cityplex, programate special în așa fel încât să completeze armonios conceptul Festivalului nostru.

Publicitate

Între spectacole și alte evenimente așteptăm cu mare drag publicul în foaierul Teatrului „Andrei Mureșanu”, unde echipa de voluntari, alături de sponsorii și partenerii noștri, au pregătit o serie de surprize pe toate gusturile: muzică, cafea și voie bună, discuții despre teatru, momente surprinse live de camera de fotografiat cât și întâlniri cu actorii și regiorii participanți.

Reamintim publicului că intrarea la spectacolele din cadrul Festivalului se face gratuit, pe baza unei rezervări pe platforma biletmaster.ro sau la sediul Teatrului Andrei Mureșanu. Informațiile referitoare la program și evenimentele speciale ale întregii săptămâni pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Festivalului. Tot acolo vor fi publicate noutățile de ultimă oră, eventuale modificări ale programului cât și fotografiile surprinse pe parcursul evenimentelor – www.facebook.com/DbutanT/.

Festivalul DbutanT este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.    

Publicitate
Publicitate
banner we radio