Ştiri locale

Festivalul apelor minerale \’Aquarius\’, sâmbătă la Târgu Secuiesc

Apele minerale din judeţul Covasna vor fi prezentate sâmbătă în cadrul festivalului „Aquarius”, ce va avea loc în municipiul Târgu Secuiesc, cu prilejul Zilelor turismului covăsnean.
Conform tradiţiei, la acest festival ajuns la cea de-a zecea ediţie, vor fi prezentate atât ape minerale îmbuteliate, devenite branduri, cât şi ape minerale de izvor, cunoscute şi folosite de localnici în scop terapeutic.

Festivalul se organizează în fiecare an în altă localitate, iar în program sunt cuprinse degustări de ape minerale, un concurs pentru desemnarea celei mai bune ape minerale, un concurs de preparat clătite cu apă minerală, precum şi diverse programe culturale.

Publicitate

„În judeţul Covasna avem sute de izvoare apă minerale şi vrem să le promovăm inclusiv prin acest festival”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gruman Robert.

Săptămâna aceasta, în cadrul Zilelor turismului covăsnean, au putut fi vizitate gratuit mai multe centre balneare şi de agrement construite prin proiectul \’Drumul apelor minerale\’, cofinanţat din fonduri europene. Scopul proiectului a fost de a revigora câteva localităţi cu potenţial balnear, precum Malnaş Băi, Vâlcele şi Şugaş Băi, unde au fost reabilitate mai multe ştranduri şi izvoare cu apă minerală şi au fost construite mici centre balneare, cu bazine, băi turceşti, saune finlandeze, săli de fitness şi alte spaţii de agrement.

„Zilele turismului covăsnean” au fost organizate de Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerţ şi Industrie cu scopul de a promova potenţialul turistic al judeţului şi de a atrage mai mulţi turişti în această zonă.

(Agerpres)

\"aquarius_2016\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio