Ştiri

Femeile însărcinate nu vor mai putea face avort fără acordul tatălui

Bărbaţii ar putea avea putere de decizie în cazul în care iubita sau soţia rămâne însărcinată, iar aceasta decide să recurgă la avort. Aleşii lucrează la o lege prin care tatăl va avea putere de decizie asupra copilului nenăscut şi se va putea opune în mod legal împotriva avortului, anunţă Libertatea.

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, se arată într‑un studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene.

Pentru a preveni acest fapt, mai mulți aleși lucrează la o lege prin care vor să ofere tatălui copilului nenăscut posibilitatea de a se opune în mod legal ca femeia gravidă cu copilul lui să nu mai poată decide singură dacă păstrează sau nu sarcina și să nu beneficieze de servicii medicale în acest sens.

Aceleași surse spun că vor să introducă în actul normativ interzicerea avortului după a 14-a săptămână de sarcină.

Întreruperea de sarcină se va putea face doar atunci când, în urma consultului medical, specialistul hotărăște că păstrarea copilului pune în pericol viața mamei sau a acestuia.

Publicitate
banner we radio