Ştiri locale

Femeie din zona Târgu Secuiesc, mușcată de un câine nevaccinat

O femeie din zona Tg. Secuiesc a fost mușcată miercuri de un câine la mână și în zona pieptului. Ea s-a prezentat imediat pentru asistență medicală. Ancheta efectuată de inspectorii DSVSA au arătat faptul că e vorba de un câine care a părăsit gospodăria de care aparținea, rupând lanțul, prezenta semne de agresivitate, şi a atacat în cursul zilei de miercuri mai multe persoane din localitate. Câinele nu a fost microcipat și vaccinat antirabic. Până la urmă animalul a fost imobilizat și eutanasiat de către medicul veterinar din localitate și adus pentru analize la laboratorul sanitar veterinar din Sf.Gheorghe.

Întrucât toate semnele observate la animal indicau suspiciune de rabie, imediat a fost alertată Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean, secția de urgențe și respectiv secția de boli infecțioase.

Publicitate

În seara zilei de miercuri analizele preliminare, prin metoda de imunofluorescență, realizate la laboratorul sanitar veterinar Sf. Gheorghe au fost negative, dar pentru un diagnostic de confirmare se efectuează bioproba pe șoareci albi, care durează 28 de zile. Până la rezultatul final nu se poate ridica suspiciunea de rabie.

Proprietarul animalului nevaccinat va fi amendat contravențional cu suma de  800 lei. Ancheta este în derulare.

Atenționăm toți deținătorii de câini și pisici asupra obligativității vaccinării antirabice a acestora!

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Publicitate
Publicitate
banner we radio