Ştiri locale

Femeie arestată pentru şantajarea unui bărbat din Sfântu Gheorghe

În luna februarie a.c., polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, un bărbat a fost șantajat, solicitându-i-se în repetate rânduri  diferite sume de bani pentru a nu se divulga anumite informații despre el.

În urma unui complex de activități investigativ-informative desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, au fost identificate trei femei bănuite de săvârșirea infracțiunii.

Publicitate

La data de 12.03.2021, polițiștii din cadrul  Biroului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant pe una dintre femei, după ce aceasta a primit o sumă bani de la persoana vătămată.

Cele trei femei au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore. Față de una dintre acestea, în urma deliberării, instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Față de celelalte două femei cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la șantaj în formă continuată.

Menționăm că arestarea preventivă și măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio