Sport

FC Brașov dispare după 80 de ani. Echipa nu va mai fi înscrisă în campionat

Ultima reprezentație pe Stadionul Tineretului din istoria de opt decenii a echipei a însemnat un meci terminat la egalitate, 1-1, cu Luceafărul Oradea, anunță Gazeta Sporturilor.

„Ţine minte, sfârşitul nu-i aici!”, spune un refren al regretatului Florian Pittiş, difuzat pe Stadionul Tineretului. Dar sfârșitul chiar a venit! FC Brașov a anunțat că nu se va mai înscrie în noul campionat, iar pe data de 20 septembrie va fi pronunțat falimentul clubului, care nu mai poate fi evitat.

Publicitate

Luni a fost un sfârșit trist, cu un „rămas bun” cu tribunele mai mult goale, așa cum au fost mai mereu în ultimii ani. Puținii suporteri care le-au fost alături jucătorilor lui Țălnar au făcut însă spectacol, cântând timp de 90 de minute și afișând bannere prin care au transmis că vor să renască echipa.

Fanii braşoveni au fost mai puţini decât de obicei la meciul cu Luceafărul şi dintr-un motiv inedit! O parte din ei au făcut voluntariat şi au fost pe post de brancardieri, casieri sau chiar stewarzi, pentru a diminua din costurile de organizare ale partidei.

Iar dacă pentru FC Brașov a venit sfârșitul, suporterii nu renunță și pregătesc noul Steagul Roşu. Pe modelul celorlalte echipe de tradiţie care au pornit de curând din eşaloanele inferioare.

Un nou proiect, susținut de suporteri

Liga Suporterilor Stegari a lansat platforma online steagunumoare.ro, unde fiecare suporter, indiferent că este în România sau străinătate, se poate înscrie pentru a deveni membru sau susţinător al cauzei.

„Se încheie o epocă. A fost ultimul meci acasă, pe care l-am trăit cu o mare strângere de inimă. Nu este sfârşitul absolut, dar lucrurile nu vor mai fi la fel. Indiferent de forma administrativă pe care a cunoscut-o clubul de-a lungul anilor, factorul care a purtat echipa prin istorie a fost spiritul «stegar». Acest spirit va fi fundamentul noului proiect: un «Steagul Roşu» al tuturor braşovenilor”, spune Adrian Aliman, unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri braşoveni.

Publicitate
banner we radio