Ştiri locale

Fără mască în curtea şcolii. Ministrul Educaţiei vine cu noi veşti pentru elevi şi părinţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine cu noi veşti pentru elevi şi părinţii lor. Potrivit ministrului, în săptămâna 17 – 21 mai vor merge la şcoală toţi elevii din 2.527 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie, respectiv circa 90% dintre elevi. Cîmpeanu a mai precizat că în curtea şcolii masca nu va mai fi obligatorie şi că pauzele vor fi decalate.

În alte 654 localităţi, unde rata de infectare este mai mare de 1 la mie, şcolile vor rămâne în online (scenariul galben). Sunt vizaţi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. Este vorba despre 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total.

Publicitate

Cât despre mască, de săptămâna viitoare aceasta nu va mai fi obligatorie în curtea şcolii, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările. Ministrul a mai subliniat că şcolile şi-au adaptat programul astfel încât elevii să vină la ore diferite la şcoală şi să se evite astfel aglomerările

Nu mai avem nicio localitate carantinată, dar scenariul roşu se aplică claselor cu cazuri confirmate, a precizat Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educaţiei a adăugat că încă sunt localităţi unde rata de infectare e de 10 la mie sau peste 10 la mie.

Referitor la măsurile de relaxare, Sorin Cîmpeanu a susţinut că domeniul educaţiei a fost primul care a beneficiat de ele prin deciziile care au privit întoarcerea elevilor din vacanţă, respectiv prezenţa fizică a elevilor din şcolile speciale, şi faptul că toţi elevii din clasele terminale au făcut orele la şcoală.

Publicitate
Publicitate
banner we radio