Ştiri locale

Fără cozi la Înmatriculări și Permise Auto. Mai multe servicii vor putea fi achitate online

Persoanele care trebuie să achite contravaloarea plăcuțelor de înmatriculare, sau cele care doresc păstrarea numerelor de înmatriculare auto vor putea face aceste plăți online, fără a mai fi necesar să se prezinte la ghișeul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Auto Covasna.

Șeful Serviciului, Rico Racoviță, a declarat că în prezent se lucrează la operaționalizarea platformei, iar începând de săptămâna viitoare utilizatorii vor putea beneficia de serviciile online în baza unui cont de utilizator care va fi deschis gratuit, la cerere, în baza unei copii a buletinului.

Publicitate

Contul se poate obține la ghișeul instituției.

„Vom lansa zilele acestea posibilitatea ca cetățenii să-și creeze un cont pe site-urile DRPCIV, cu ajutorul căruia vor avea acces la anumite servicii 100% online. Vin la noi cu o copie după buletin și ne solicită un cont pe site-ul DRPCIV, iar operatorii noștri de la ghișeu le vor face acel cont. Fiecare persoană primește un user, care va fi adresa lui de e-mail, și o parolă. Cu acel cont se va putea autentifica pe site-ul DRPCIV și va putea face anumite operațiuni, ca de exemplu păstrarea numărului de înmatriculare”, a explicat șeful DRPCIV Covasna.

Potrivit acestuia, până la sfârșitul acestui an utilizatorii vor putea face online și procedura de radiere, urmând ca anul viitor să fie introduse și transcrierea autovehiculelor și obținerea certificatelor de înmatriculare.

Serviciile vor putea fi plătite pe Ghișeul.ro.

„Deci pe viitor persoana care are un cont, dacă solicită o operațiune din cele care sunt disponibile online, nu va mai trebui să se prezinte deloc la noi, va putea plăti pe Ghișeul.ro taxa aferentă pentru serviciul respectiv și va scăpa de un drum la noi și de așteptarea aceea de o săptămână sau două. (…) De sâmbătă este în teste, am făcut 2-3 conturi ca să vedem cum funcționează, au fost mici probleme dar încă se mai rezolvă anumite legături și conexiuni”, a mai explicat Rico Racoviță.

Crearea contului durează 1 minut, este gratuită și poate fi solicitată de oricine.

Persoanele care au cont vor putea accesa serviciile online pe site-ul drpciv.ro la secțiunea „Servicii online”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio