Ştiri locale

Fanfara Militară a Jandarmeriei Române cântă vineri în judeţul Covasna

În cadrul Festivalului Transylvanian BBQ, care va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe, Fanfara Jandarmeriei Române va susține vineri, 8 iunie, începând cu ora 17.00 un program artistic pe scena amplasată în Piața Libertății.

Tot în aceeași zi, militarii muzicanţi vor fi prezenți și pe scena din centrul stațiunii Vâlcele, începând cu ora 19.00.

Publicitate

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la scurt timp după înfiinţarea primului „corp de jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica.

Ea a evoluat odată cu „Arma” pe care a însoţit-o şi a reprezentat-o de-a lungul timpului, la principalele evenimente, fiind integrată organic în structurile ei şi acţionând în toate împrejurarile, ca un adevărat factor educaţional profesionist.

Fostă Muzică Regală, până în 1944 (120 de instrumentişti), Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, adevărată promotoare de valori, numără în prezent un ofiţer, şef de muzică şi 32 de instrumentişti.

Activităţile la care Muzica Militară participă în prezent sunt diverse şi complexe, cuprinzând: ceremonii militare la nivel central, garnizoană, unităţi şi instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, concerte de promenadă şi prezentarea de show-uri, cu diverse ocazii, apariţii t.v. la emisiuni de divertisment.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Jandarmeria Covasna

Publicitate
banner we radio