Ştiri

Facultatea din România care asigură un salariu de 1.000 de euro net pe lună la primul job

Ionuţ Anica-Popa, conferenţiar universitar ASE, a declarat că absolvenţii de Cibernetică iau 1.000 €/ lună net la primul job, însă nu se pot „produce“ mai mult de 500 pe an pentru că nu există profesori, informează Ziarul Financiar.

A treia ediţie a Târgului de Joburi de la Academia de Studii Economice din Bucureşti a găzduit peste nouă mii de studenţi pe parcursul evenimentului la care au fost prezenţi 28 de angajatori din banking, consultanţă financiară, audit şi alte companii din diverse domenii.

Publicitate

„Au venit toate companiile din Big Four, reprezentanţi de la BCR, BRD, Banca Transilvania, ProCredit, ING, Banc­post, Kaufland sau Genpact”, a spus Io­nuţ Anica-Popa, conferenţiar univer­si­tar la ASE, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În ultimul timp companiile au început să se implice destul de mult în activitatea academică a universităţilor susţinând în principal diferite programe de masterat.

ASE-ul colaborează cu retailerul Kaufland pentru un program de masterat în cadrul Facultăţii de Administrare a Afacerilor”. Proiectele pe care ar trebui să le facă studenţii pornesc de la situaţii concrete pe care le-au întâmpinat cei de la Kaufland în activitatea lor, iar ei trebuie să le rezolve. „Unele programe de masterat sunt asemănătoare cu cele ale univer­sităţilor din restul Europei.“

Majoritatea studenţilor care au participat la târg au fost stundenţi din anii I şi II. „Asta denotă maturitate din partea tinerilor, ei testează piaţa ca să ştie ce să aleagă la sfârşitul facultăţii.”

Publicitate
Publicitate
banner we radio