Ştiri

Facebook Messenger primeşte un nou update: 8 schimbări pe care trebuie să le ştii

Reprezentanţii Facebook Messenger au anunţat în urmă cu câteva zile o serie de schimbări în ceea ce priveşte platforma de mesagerie a reţelei sociale. De acum, Facebook Mesenger putea fi utilizată şi ca o destinaţie pentru reclame din News Feed. Iată cele 8 schimbări majore pe care le aduce Facebook în Messenger.

Messenger ca destinaţie pentru reclame din News Feed

Publicitate

Facebook începe să ruleze reclame în News Feed care direcţionează utilizatorii să comunice cu un bot în Messenger. Advertiserii vor putea de acum să selecteze Messenger ca destinaţie atunci când utilizatorii dau click pe reclamă şi să folosească orice modalitate call-to-action în reclame, inclusiv „Send Message”, care duce în Messenger. Toate click-urile pe aceste reclame din News Feed vor deschide automat Messenger. La fel ca în cazul reclamelor deja existente pe Facebook, dezvoltatorii şi brandurile vor avea opţiunea să selecteze publicul ţintă şi termenul de livrare. Mai multe informaţii pot fi descoperite aici. Această nou capacitate va fi disponibilă începând cu luna viitoare.

Site-uri mobile îmbunătăţite în Messenger [BETA]

Site-urile mobile îmbunătăţite în Messenger vor permite utilizatorilor să se bucure şi să interacţioneze cu website-urile mobile ale brandurilor în Messenger. Brandurile şi dezvoltatorii pot personaliza website-urile prezentate în Messenger şi pot folosi înălţimi parţiale pentru a crea interacţiuni mai bogate fără să piardă contextul conversaţiei.

De asemenea, va fi simplificată modalitatea de plată şi experienţa pentru website-uri în Messenger. Utilizatorii pot folosi informaţiile de plată din Messenger/Facebook pentru a verifica mai rapid produsele disponibile pe website. În acest moment, această modalitate de plată este disponibilă ca o beta închisă şi doar în SUA. Brandurile pot aplica pentru opţiunea de plată beta prin Messenger developer webpage.

Mesaje cu plăţi [BETA, doar în SUA]

Facebook va lansa, de asemenea, o nouă modalitate prin care brandurile îşi pot vinde produsele şi serviciile în Messenger. Plăţile pot fi integrate acum în mesaje, făcând mai simplu pentru clienţi să cumpere şi să îşi procure produse fără să părăsească aplicaţia. Mesajele cu plăţile folosesc controale de vârf din industrie şi informaţii financiare protejate prin criptare la nivel de bancă. Plăţile vor fi disponibile pentru un număr limitat de dezvoltatori în beta, brandurile pot aplica doar prin Messenger developer webpage. Facebook speră să lanseze această nouă funcţie la nivel global până la finalul acestui an.

Ecran de întâmpinare pentru Bots şi Pages

Când utilizatorii vor începe o conversaţie nouă cu botul în aplicaţia Messenger, vor fi întâmpinaţi cu un ecran de întâmpinare pentru a furniza informaţii cu privire la bot, inclusiv categoria paginii asociate, timpul de răspuns şi capacităţile furnizate pe Messenger. Acest lucru va permite furnizarea de detalii cu privire la experienţa bot. Această funcţie va fi disponibilă pentru toate brandurile în Messenger începând cu finalul acestei săptămâni. Brandurile pot personaliza textul introductiv prin intermediul Page settings.

Împărtăşeşte bots şi conţinutul cu prietenii

Utilizatorii pot distribui orice mesaj cu prietenii folosind butonul standard de share din Mesenger, aflat imediat lângă mesaj. De asemenea, pot distribui bots cu prietenii folosind o opţiune de share. Toate mesajele distribuite vor include o iconiţă bot, nume şi CTA care permite oamenilor să înceapă o discuţie cu bot-ul asociat. Această funcţie te va ajuta să ajungi la cei peste un miliard de utilizatori Messenger existenţi în prezent.

Update la replici rapide

În iulie, Facebook a lansat replicile rapide pentru a o oferi o experienţă mai bine ghidată pentru utilizatori pe măsură ce interacţionează cu bot-ul brandurilor sau dezvoltatorilor. Această funcţie primeşte acum un update care include funcţia de distribuire a locaţiei şi iconiţe.

App-level analytics

App level analytics, inclusiv ratele de eroare şi blocare, pot fi descărcate acum via CSV în setările aplicaţiei.

Refolosirea documentelor din attach pentru trimiteri multimedia mai rapide

Facebook Messenger permite acum refolosirea aceloraşi documente din attach în ulterioarele conversaţii, ceea ce înseamnă că începând de acum vei avea posibilitatea să trimiţi de mult mai multe ori documente multimedia.

Publicitate
Publicitate
banner we radio