Ştiri

Facebook lansează noi opțiuni pentru cei care caută locuri de muncă

Facebook a integrat o serie de instrumente care-l transformă (şi) într-un site de job-uri, devenind astfel concurent direct pentru Linkedin şi pentru toate site-urile de job-uri actuale. Compania americană a început să testeze încă din noiembrie anul trecut o serie de opţiuni care vizează slujbele şi care vor putea fi folosite de ambele părţi angrenate în procesul de angajare. Începând de astăzi, aceste opţiuni sunt lansate în mod oficial, scrie News.ro.

În principiu, vorbim de două opţiuni. Pe de o parte, va exista un nou tip de postare care le va permite paginilor de Facebook să publice un format de posturi creat special pentru job-uri. Companiile vor folosi acest nou tip de posturi pentru a-şi face cunoscute job-urile disponibile.

Pe de altă parte, companiile care listează un număr mai mare de job-uri vor beneficia de un tab special în cadrul propriei pagini de Facebook unde vor se vor regăsi toate slujbele disponibile.

Postările de job-uri, pe lângă descrierea de rigoare, vor avea şi un buton ce va putea fi folosit pentru a aplica. În cadrul procesului de aplicare pentru un job, care va folosi aplicaţia Messenger pentru a face legătura dintre cele două părţi, Facebook va completa automat datele personale ale utilizatorului, simplificând astfel procesul dar creând şi preocupări legate de intimitate.

Această abordare ar putea crea reticenţe în a folosi Facebook ca un site de job-uri în rândul utilizatorilor. Mulţi dintre aceştia nu doresc ca postările proprii de pe reţelele sociale să fie cunoscute angajatorilor.

Cei de la Facebook anunţă că, pe viitor, vor filtra job-urile afişate utilizatorilor pentru ca acestea să fie cât mai relevante. Se vor lua în considerare criterii precum nivelul de educaţie şi experienţa pentru ca job-urile pe care un utilizator le vede să fie cât mai apropiate de competenţele acestuia.

Noile opţiuni sunt lansate astăzi în Statele Unite şi Canada. Eventual, acestea vor fi disponibile la nivel global, dar Facebook nu a făcut deocamdată niciun anunţ în acest sens.

Publicitate
banner we radio