Sport

Fabulos! Simona Halep a câștigat finala de la Wimbledon, cel mai important trofeu din tenisul mondial

Simona Halep este noua campioană de la Wimbledon după o evoluție fantastică în finala cu Serena Williams. Marea noastră campioană a avut o evoluție fără greşeală și a devenit prima sportivă din România care a câștigat titlul la proba de simplu. Acesta a fost al doilea turneu de Grand Slam câștigat de Simona Halep, după Roland Garros anul trecut.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneulul de la Wimbledon după ce a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Publicitate

Agresivitatea şi unghiurile deschise au fost de partea americancei, însă Halep s-a apărat exemplar şi a contraatacat devastator. Mişcarea şi precizia loviturilor au fost în dreptul Simonei Halep, care a ajuns incredibil la unele mingi ce păreau imposibil de returnat. Însă românca le-a ajuns şi le-a trimis înapoi imparabil. La acest joc foarte bun al Simonei Halep s-au adăugat şi obişnuitele greşeli neforţate pe care Serena Williams le face în partidele ei.

Simona Halep a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră.

Publicitate
Publicitate
banner we radio