Ştiri locale

Expoziţie multimedia despre istoria oraşului Sfântu Gheorghe

Expoziţia permanentă, aflată la subsolul Casei cu Arcade, îşi aşteaptă vizitatorii cu un film de scurt metraj, care prezintă istoria oraşului de 100 de ani, cu fotografii de epocă şi videoclipuri compilate din fotografii.

Expoziţia a luat naştere în urma colaborării locale, a ajutorului din partea localităţilor înfrăţite Ferencváros, Kiskunhalas şi Veszprém.

Pereţii holului din subsol sunt decoraţi cu fotografiile de epocă a oraşului Sfântu Gheorghe, iar la capătul holului, pe un ecran de proiecţie rulează personalităţile eminente, renumite ale oraşului nostru.

În prima sală de expoziţie, momentele importante ale oraşului Sfântu Gheorghe sunt imortalizate de cadre de fotografii rotabile, fixate pe coloană, apoi documentarul de 10 minute prezintă principalele evenimente care au jucat un rol important în dezvoltarea oraşului.

Într-o altă sală, fântâna lui Gábor Áron imortalizează măreţia eroului Revoluţiei Maghiare, ofiţer de artilerie din Al Doilea Regiment Secuiesc de Infanterie. Uitându-se în fântână, vizitatorii au posibilitatea să se bucure de o scurtă compilaţie de fotografii. Pereţii acestei săli cuprind imaginea contemporană, uriaşă, a Casei cu Arcade şi a Bazarurilor, realizată din ilustraţii expuse asemenea unui mozaic.

Expoziţia de circa 40 de minute poate fi vizionată în mod confortabil de un grup de copii de aproximativ 20 de persoane, sau un grup de adulţi de aproximativ 15 persoane. Ultimii vizitatori trebuie să sosească cu cel puţin 40 de minute înainte de ora de închidere.

În zilele săptămânii, expoziţia poate fi vizionată, cu excepţia zilei de joi, între orele 8:00-16:00, iar joi între orele 9:00-17:00. Preţul biletelor costă 5 lei pentru adulţi, 3 lei pentru elevi şi pensionari.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Foto: Vargyasi Levente

\"var_6525-varostorteneti-allando-kiallitas_labashaz_vargyasi\" \"var_6520-varostorteneti-allando-kiallitas_labashaz_vargyasi\" \"var_6487-varostorteneti-allando-kiallitas_labashaz_vargyasi\" \"var_6473-varostorteneti-allando-kiallitas_labashaz_vargyasi\"

Publicitate
banner we radio