Ştiri locale

Expoziţie itinerantă a evenimentului bienal arhitectura.6

Vineri 24 octombrie, de la ora 17,00 va avea loc în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, vernisajul expoziţiei itinerante şi deschiderea oficială a evenimentului bienal arhitectura.6. Programul cuprinde un şir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenţia opiniei publice.

arhitectura.6 este un eveniment bienal de arhitectură al judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Vâlcea, ce prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani în cele 6 judeţe reunite într-un concurs. Ierarhizarea proiectelor a fost facută de către un juriu alcătuit din arhitecţi şi personalităţi de prestigiu.

Publicitate

Expoziţia cu cele 57 de lucrări este prezentată pe rând, timp de câteva zile, în fiecare dintre cele 6 judeţe şi este acompaniată de diverse programe care pun în dialog arhitectura şi societatea. În Sfântu Gheorghe evenimentul se desfăşoară în perioada 24-30 octombrie şi va cuprinde următoarele:

Vineri, 24 octombrie, ora 17.00

Vernisajul expoziţiei – Promenada Parcului, vis a vis de teatru

Expoziţia poate fi vizitată până în data de 30 octombrie

Vineri, 24 octombrie, ora 18.00

Discuţie informală şi întâlnirea arhitecţilor din judeţul Covasna – Bufetul teatrului. Invitaţi speciali, arhitecţii premiaţi ori nominalizaţi: Johannes Bertleff, Köllő Miklós şi Bogos Ernő. Pe parcursul discuţiilor, proiecţii ale unor lucrări din judeţ ce nu au fost trimise la bienală

Sâmbătă, 25 octombrie, ora 10.00

Atelier de educaţie de arhitectură şi mediu construit pentru copii – „Hands one”. Organizat de coordonatorii proiectului local „Şi pe mine mă interesează arhitectura” prin sprijinul echipei „de-a architectura” – „Casa cu Arcade”

Sâmbătă, 25 octombrie, ora 12.00

Proiecţie de film: „Şantier în lucru” 83\’ – „Casa cu Arcade”. Documentar, de Sindy Quere, Guillaume Lebon şi Bénédicte Vacquerel, care prezintă şi pune accentul pe transformarea şi dezvoltarea oraşelor Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi după perioada comunistă.

Publicitate
banner we radio