Ştiri locale

Expoziţie de maşini retro la Zilele Sportive Sfântu Gheorghe

Expoziția retromobilelor, organizată de Clubul Retromobil România, revine la Sfântu Gheorghe cu o nouă ediție, care va avea loc în cadrul Zilelor Sportive.

Circa 60 de mașini de epocă, dar și vehicule pe două roți vor fi expuse timp de câteva ore în parcarea fostului Hotel Bodoc din municipiu, unde vor putea fi admirate de pasionați. Potrivit

Publicitate

Thomas Perpits, unul dintre organizatori, ne-a precizat că unul printre cele mai vechi vehiculele istorice care vor fi expuse în cadrul evenimentului care va avea loc în data de 25 septembrie, se numără și un Jeep Willys din Al Doilea Război Mondial.

„Vor fi în jur de 50-60 de mașini de epocă, cel mai vechi model este de la sfârșitul anilor `50 – începutul anilor `60. Vor fi și niște bijuterii pe două roți, nu multe dar vom avea câteva, și vom avea și un Jeep Willys din al Doilea Război Mondial, deci, cum ar veni, cel mai vechi vehicul va fi din anii `40. A făcut și Vietnamul, e aici din județ, la Bodoc. Vor veni și participanți din alte județe, din Brașov, Miercurea Ciuc”, a declarat Thomas Perpits.

Potrivit acestuia, evenimentul va fi „un preludiu” pentru Retroparada Toamnei, pe care reprezentanții Clubului Retromobil intenționează să o organizeze în acest an în incinta fostei Fabrici de Țigarete  achiziţionată recent de autorităţile locale cu scopul de a o reabilita şi introduce în circuitul public.

„Am cerut ca startul să fie în incinta fostei Fabrici de Țigarete, monument istoric din oraș. Nu am primit încă un răspuns dar doamna viceprimar m-a asigurat că se va putea”, a mai spus Thomas Perpits.

Expoziția retro care va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, în parcarea fostului Hotel Bodoc, va începe la ora 11:00 și se va încheia la ora 16:00.

Este pentru al treilea an când evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
Publicitate
banner we radio