Ştiri locale

Expoziţie de lansare a programului „Terapie prin artă” la Covasna

Viaţa cultural-artistică a judeţului Covasna se îmbogăţeşte cu un nou program, intitulat „Terapie prin artă”, iniţiat de Centrul de Cultură Arcuş, Asociaţia culturală Predeluţ şi S.C. Turism Covasna SA.

Lansarea programului va avea loc luni, 26 iulie, ora 18, în sala „Alegria” a Hotelului  „Căprioara” din oraşul Covasna, cu expoziţia pictorului Dumitru Bezem din Piatra Neamţ şi sculptorului Emil Gentimir din Iaşi.

Publicitate

Expoziţia poate fi vizitată până pe 1 august, iar intrarea este liberă.

Dumitru Bezem s-a născut în 23 octombrie 1947 în  Tarcău-Neamț, este absolvent al Facultăţii de  Arte Plastice din  Iași şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P) din România.

De-a lungul timpului a avut numeroase expoziţii personale sau de grup în ţară, la  Bucureşti, Iaşi, Piatra Neamţ, Bacău, Târgu Mureş, Râmnicu Sărat. Suceava, dar şi peste hotare, în Franţa. SUA, Ungaria, Olanda, Anglia şi Israel.

În 1992 a primit Premiul Inspectoratului pentru Cultură Neamț, în 1998 Premiul „Aurel Băeșu“ pentru pictură, în 2006 ziarul „Ceahlăul“ i-a conferit premiul „Omul anului în artă“, iar în 2013 a primit Diploma de excelență Bienala de Artă „Lascăr Vorel“ Piatra Neamț.

Emil Gentimir s-a născut pe 29 ianuarie 1948 în satul Bahnari, județul Vaslui. A dat admitere la Facultatea de Arte Plastice a Universității de Arte din Iași și, în paralel, s-a înscris și a frecventat cursurile Școlii Tehnice din București.

Cariera de artist plastic – sculptor – și-a dezvoltat-o executând lucrări pe care le-a expus în cadrul unor expoziții individuale și colective organizate la Casa Corpului Didactic din Iași, Liceului pedagogic «Vasile Lupu» din Iași, Sala «Victoria» din Iași, sediul TVR Iași. După anii 90, a participat la tabere internaționale de sculptură, continuând activitatea de creație în lemn și arte plastice și expunând la Galeria Municipală «Dan Hatmanu» din Hârlău și la Centrul de Cultură Arcuş din judeţul Covasna.

Lucrarea sa de referință – bustul domnitorului Vasile Lupu – este expusă permanent la sediul: Școlii Normale «Vasile Lupu» din Iași.

Publicitate
Publicitate
banner we radio