Ştiri locale

Expoziție de astrofotografie la Sfântu Gheorghe

O expoziție de astrofotografie în aer liber va putea fi vizitată gratuit timp de o lună, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, vernisajul urmând să aibă loc vineri, 10 septembrie, începând cu ora 18:00.

Totodată, începând cu ora 21:00, pasionații de astronomie vor putea observa corpurile cerești dar și planetele Jupiter și Saturn, cu ajutorul a 3 telescoape pe care Observatorul Vega – organizatorul principal al evenimentului – le va pune la dispoziție.

Publicitate

Ambele evenimente sunt gratuite și sunt organizate în parteneriat cu Asociația Maghiară de Astronomie Transilvania.

„Va fi un eveniment bilingv, expoziția va fi în aer liber, lângă Biserica Catolică din centrul orașului Sfântu Gheorghe, în Parcul Elisabeta. Vom expune poze astronomice făcute în ultima perioadă de membrii Asociației. Toți suntem din Transilvania, suntem două persoane care avem poze din Sfântu Gheorghe, iar restul pozelor vor fi din județele Harghita și Mureș, în mare parte. Pozele vor avea explicații scrise sub ele, însă la deschidere îi vom avea printre invitați și pe cei care le-au realizat, așa că vom vorbi și despre poze, vom răspunde și la întrebări”, ne-a explicat astronomul amator Csere Mihály, membru al Observatorului Vega.

Potrivit acestuia, fotografiile au fost expuse și în Miercurea Ciuc. Expoziția de astrofotografie va putea fi vizitată până în data de 9 octombrie, și se va încheia cu un eveniment dedicat Zilei Astronomiei.

Observatorul Vega a fost înființat în urmă aproape 10 ani, iar evenimentele organizate în diferite perioade ale anului se bucură de succes, adunând laolaltă pasionați de astronomie din mai multe județe ale țării.

(Ioana Ardeleanu)

foto: Facebook / Vega Csillagvizsgáló – Observatorul Vega

Publicitate
Publicitate
banner we radio