Ştiri locale

Explicaţia Electrica pentru întreruperile de curent din ultimele zile din Sfântu Gheorghe

Ploile de vineri seară sunt de vină pentru întreruperile de curent, pentru că au afectat rețeaua de distribuţie a energiei electrice. Explicaţia vine de la conducerea societăţii Electrica, cea care se lăuda la începutul acestei săptămâni că a modernizat în ultimii ani întreaga reţea de distribuţie din judeţ cu fonduri de peste 200 de milioane de lei.

În Sfântu Gheorghe, mai multe străzi au avut în ultimele zile, şi nu doar vineri, parte de foarte multe întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

„A fost din cauza vremii nefavorabile. Lucrează protecțiile din stație și sunt niște defecte trecătoare, iminente, care nu țin de noi. A fulgerat, și în unele locuri vegetația a crescut prea mult, și mai trebuie să toaletăm”, ne-a explicat directorul Electrica SA, Józsa Csaba.

Mai mulți locuitori ai orașului s-au plâns de faptul că penele de curent dese le distrug aparatele electrocasnice.

Redăm mai jos o parte dintre mesaje:

„Au fost și căderi frecvente de tensiune. Pe 1 Iulie de cel puțin 10 ori s-a luat curentul. Mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu”

„Si astăzi a căzut la greu. Explicații”?

„Dar o alertă de la nemernicii care întrerup curentul electric de n ori pe zi în zona gării și ne distrug aparatele electrocasnice nu se poate da ???”

„Nici acuma nu e curent, până la 22 când trebuie să merg la serviciu dă curentul?”

Directorul Electrica SA se apără și insistă că de vină e vremea nefavorabilă, iar problemele au fost „punctuale”.

„E posibil din cauza trăsnetului, s-a produs o supratensiune și cred că e numai punctual. Problema e rezolvată, sunt defecte trecătoare, atunci când fulgeră e o supratensiune, lucrează descărcătoarele (…) În județ nu am avut probleme absolut deloc, pe linia lungă am avut în zona Târgu Secuiesc dar s-a remediat și acolo, toți consumatorii sunt alimentați la ora actuală. A fost urât azi, au fost și descărcări atmosferice, destul de puternice, dar din fericire nu am avut probleme deosebite” a explicat directorul Electrica SA.

În seara zilei de miercuri, 1 iulie, după ora 21, am primit la redacţie un mail din partea Electrica prin care eram informaţi că „începand cu ora 19:00 au apărut două defecte în reţeaua de medie tensiune din zona Gării. La ora 21:00 a mai aparut un defect în zona Gării. Se execută manevre de depistare a defectelor şi în final să se asigure alimentarea consumatorilor. Ne cerem scuze pentru aceste întreruperi datorate manevrelor. Asigurăm toţi consumatorii că echipele noastre sunt pe teren pentru remediere defecte şi totodată asigurarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.”

La începutul săptămânii, conducerea Electrica SA a susținut o conferință de presă în care a afirmat că judeţul Covasna este primul din ţară care a modernizat integral reţeaua de distribuţie a energiei electrice în urma lucrărilor executate în ultimul deceniu.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate