Ştiri locale

Experimentare și reinventare în stilul PulzArt: spectacole de neratat între 13 și 16 octombrie

Cea de-a opta ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt (re)aduce la Sfântu Gheorghe artiști care au cucerit publicul cu spectacolele lor inovatoare, experimentale, care depășesc limitele, dar care inspiră și îndeamnă mereu la reflecție. La ediția din acest an vor participa inclusiv artiști din Belgia, Iran și Marea Britanie.

Spectacolul „After All Springville” al artistului vizual belgian Miet Warlop este o comedie jucăușă și situațională despre eșecul tragic al unei comunități. Viața de zi cu zi a unei societăți ridicol de absurde, dar foarte reale, se desfășoară în fața simțurilor spectatorilor într-o producție spectaculoasă și memorabilă, care combină cu succes teatrul live, de păpuși și de obiecte cu elementele specifice de performance. Piesele lui Miet Warlop vor fi prezentate pentru prima dată unui public din România la cea de-a 8-a ediție a pulzArt. Spectacolul durează aproximativ 50 de minute și este recomandat celor cu vârsta de peste 14 ani. Acesta poate fi vizionat vineri, 14 octombrie, de la ora 19.00 și sâmbătă, 15 octombrie, tot de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. Biletele pot fi achiziționate de la Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății nr. 1) și de pe eventim.ro la prețul întreg de 40 de lei și la preț redus cu 20 de lei – acesta din urmă poate fi achiziționat doar personal, numărul de locuri cu reducere fiind limitat.

Un experiment absurd unic în felul său: „Iepurele alb, iepurele roșu”

Lui Nassim Soleimanpour i s-a interzis să părăsească Iranul natal, așa că a scris o piesă care a făcut înconjurul lumii. A creat o formă dramatică nemaiîntâlnită până atunci: fără repetiții, fără decoruri, fără costume, fără regizor. Textul din „Iepurele alb, iepurele roșu” este dat pe loc actorului pe scenă, într-un plic sigilat. Claudia Ardelean este unul dintre actorii care a acceptat această provocare ciudată în cadrul celei de-a 8-a ediții pulzArt și va putea fi urmărită de publicul larg în această ipostază vineri, 14 octombrie, de la ora 20:30. Spectacolul este recomandat celor cu vârsta peste 14 ani și durează aproximativ 90 de minute. Biletele pot fi achiziționate și de la Casa Municipală de Bilete și de pe eventim.ro la prețul întreg de 30 de lei și la preț redus cu 15 lei – acesta din urmă poate fi achiziționat doar personal, numărul de locuri cu reducere fiind limitat.

Experiența teatrului de păpuși reinventată

Compania de teatru „Strangeface”, aclamată și premiată la nivel internațional, se angajează să ofere o experiență teatrală intimă și unică publicului de la cea de-a opta ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt prin două spectacole pentru întreaga familie.

Într-un spațiu intim, cu ajutorul unor căști, 10 spectatori vor putea urmări spectacolul lor non-verbal de marionete „Spaced”. Piesa îl are ca protagonist pe Serghei, care ajunge în spațiul cosmic în urma unui accident și este aruncat în aventuri neașteptate. Preferat și de adulți, spectacolul este o abordare proaspătă și inovatoare a teatrului de păpuși. Experiența este, de asemenea, una nostalgică, deoarece evocă absurditățile comunismului, iar vârsta recomandată pentru această producție este de peste 12 ani. Spectacolele se vor desfășura la Teatrul de Păpuși „Cimborák” joi, 13 octombrie, între orele 20:00-22:30 și vineri, 14 octombrie, între orele 19:00-21:30, pentru un total de zece reprezentații. Acestea încep la fiecare jumătate de oră și durează aproximativ 20 de minute.

Un al doilea spectacol al companiei – „Beached” – spune povestea lui Arnold, care nu-și dorește nimic mai mult decât o după-amiază de relaxare la plajă… Dar factori externi îi fac această misiune foarte dificilă, iar relaxarea la care tânjește se transformă într-o aventură subacvatică neașteptată. Spectacolele se vor desfășura la Teatrul de Păpuși „Cimborák” joi, 13 octombrie, între orele 11:00-13:00 și 16:00-18:00. Acestea încep la fiecare jumătate de oră și durează aproximativ 20 de minute.

Biletele cu preț întreg costă 22 de lei, iar cele cu preț redus 11 lei și pot fi achiziționate de la Casa Municipală de Bilete și de pe eventim.ro, în timp ce un număr limitat de bilete cu preț redus pot fi achiziționate doar personal de la casa de bilete.

 

Publicitate
banner we radio