Ştiri locale

Exercițiul militar „SARMIS-OLT 23” – dislocare de forțe și mijloace tehnice lângă Sfântu Gheorghe

În perioada 21 septembrie – 6 octombrie 2023, militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și structuri din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” vor participa la exercițiul multinațional în teren cu trupe şi trageri de luptă „SARMIS – OLT 23”, planificat a se desfășura în poligonul „GROHOTIȘdin județul Brașov. Se vor executa antrenamente care includ trageri de luptă cu muniţie reală, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul structurilor.

Astfel, începând cu ziua de 21 septembrie 2023, are loc dislocarea forțelor și mijloacelor blindate și auto din localitatea de dispunere în facilitățile de instruire din proximitatea municipiului Sfântu Gheorghe, tranzitând județele Suceava, Harghita, Covasna și Brașov.

* * *

Exerciţiul „SARMIS – OLT” este un exercițiu în comun desfășurat de către militarii  Brigăzii 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA” din Brașov și militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU” din Miercurea Ciuc, cu participare internațională.

Exercițiul se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii, perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii  din dotare, creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort prelungit în mediu operaţional ostil.

De asemenea exercițiul își propune îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, urmărind dezvoltarea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, prin punerea în aplicare a tehnicilor, tacticilor și procedurilor, utilizând sprijinul logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.

Publicitate
banner we radio