Ştiri locale

Militari din 5 ţări participă la un exerciţiu cu forţe în teren la Sfântu Gheorghe

România, prin Jandarmeria Română, găzduieşte în perioada 18-29 iunie, în cadrul Stagiului de Antrenament al Serviciilor de Poliţie din Uniunea Europeană (EUPST), un amplu exerciţiu cu forţe în teren intitulat „Carpathian Blueshield 2018”.

La acest exerciţiu participă personal militar din Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Polonia şi Ucraina. În perioada 22-28 iunie 2018, exerciţiul se va desfăşura în municipiul Sfântu Gheorghe şi în zonele învecinate, respectiv la ieşirile din oraş în direcţiile staţiunea Şugaş Băi, Vâlcele şi Câmpu Frumos.

Publicitate

Exerciţiul, cel mai complex stagiu internaţional organizat de jandarmii români, are ca obiectiv general antrenarea participanţilor ce pot fi dislocaţi în misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene, cu accent pe asigurarea coeziunii participanţilor de naţionalităţi diferite pentru realizarea interoperabilităţii acestora, stabilirea unor proceduri comune de lucru, perfecţionarea deprinderilor necesare pentru exercitarea atribuţiilor în cadrul unui comandament de forţe multinaţional.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Publicitate
banner we radio