Ştiri locale

Exerciţiu de verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică

În prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00-11.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna va continua organizarea și desfășurarea antrenamentelor / exercițiilor lunare pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Scenariile antrenamentelor / exercițiilor vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență / protecție civilă care impun alarmarea populației.

În acest mod, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente  la nivelul comunităților.

Publicitate

Astfel, covăsnenii vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu”.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență și să cunoască regulile de comportare în situații de urgență în funcție de risc specifice zonei în care locuiesc.

Compartimentul  Informare şi  Relaţii  Publice

Căpitan Mazîlu Oana-Ionela

Publicitate
Publicitate
banner we radio