Ştiri locale

Exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur, incendiu şi accident rutier la Baraolt

Aproape trei sute de persoane participă joi, la un exerciţiu de pregătire în oraşul Baraolt, coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie în cazul producerii unui cutremur, a unui incendiu la un liceu şi a unui accident rutier grav.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat că, potrivit scenariului, echipajele vor interveni pentru căutarea şi salvarea victimelor unui cutremur, evacuarea elevilor de la un liceu din localitate unde se presupune că a izbucnit un incendiu şi descarcerarea unor persoane implicate într-un accident rutier simulat în centrul oraşului.

Colonelul Gyorgy Alfons a precizat că exerciţiul, care a început în jurul orei zece şi va dura aproximativ două ore, face parte din programul de pregătire a forţelor ISU şi are ca scop verificarea capacităţii de intervenţie într-o situaţie reală.

„Noi de ani de zile avem un program de pregătire trimestrial cu câte două subunităţi, iar în exerciţiul de la Baraolt sunt implicate cele din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc. (…) În total, în exerciţiul de astăzi sunt angrenate peste 300 de persoane, subofiţeri, civili, voluntari, Poliţia, Jandarmeria, Serviciul de Ajutor Maltez, Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă şi alţii”, a declarat colonelul Gyorgy Alfons.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio