Ştiri locale

Exerciții militare la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád face apel la calm

Marţi în jurul prânzului, la Sfântu Gheorghe s-au auzit timp de minute bune zgomote de împuşcături care i-au speriat pe unii dintre locuitorii oraşului. Aşa cum era de aşteptat, era  vorba despre un exerciţiu militar în poligonul de lângă Cimitirul Comun, care însă n-a fost anunţat din timp pentru ca populaţia să ştie despre ce e vorba.

Primarul Antal Árpád a postat marţi seară un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îndeamnă oamenii la calm: „Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor. În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie. Întrebat, reprezentantul vânătorilor de munte din Sfântu Gheorghe a spus că a fost un exercițiu planificat în prealabil și că soldații au tras cu gloanțe oarbe, astfel că în oraș nu avea cum să ajungă muniție reală. Exercițiul va dura câteva zile, timp în care vă rog pe toți să rămâneți calmi.”

Publicitate

Conform covasnamedia.ro, militarii au desfăşurat marți la Sfântu Gheorghe un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe). Au luat parte militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”, transmit reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe.

Este posibil ca activitățile de antrenament să continue și pe parcursul zilelor viitoare.

Publicitate
banner we radio