Ştiri

Evaluare Naţională 2016: Când şi cum se va da simularea

Edu.ro a publicat calendarul simulării examenului. Elevii de clasa a VIII-a încep simulările examenelor de Evaluare Naţională pe 22 februarie, cu testarea la Limba şi literatură Română. Ministerul Educaţiei a publicat calendarul simularii evaluarii nationale pentru elevii care acum sunt in clasa a VIII-a. Acesta este al treilea an in care Ministerul Educatiei organizeaza simulari ale examenelor la nivel national, cu subiecte unice.

Rezultatele pe care le vor obtine elevii la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii, in vederea imbunatatirii performantelor scolare, stabileste Ministerul Educatiei.

Publicitate

Calendar Simulare Evaluarea Nationala 2016

22 februarie 2016      Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa

23 februarie 2016      Simulare – Matematica – proba scrisa

24 februarie 2016      Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa

4 martie 2016               Afisarea rezultatelor

Elevii care susţin anul acesta examenul de evaluare naţională au programată prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă pe 28 iunie.

Ultima probă a evaluării naționale – cea la matematică – va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie până la ora 16,00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20,00.

Rezolvarea acestora se va face între 2-4 iulie, iar rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Anul şcolar 2015-2016 nu a adus noutăţi privind organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale şi admiterii în liceu. Astfel, după algoritmul inaugurat în urmă cu doi ani, media de admitere în liceu se va calcula ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută).

Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a VIII-a se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele de anul trecut, elevii vor susţine examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape.

Publicitate
Publicitate
banner we radio