Sport

Euro 2016. Trei schimbări în primul 11 pentru meciul României cu Elveţia

Anghel Iordănescu pare că s-a decis în privinţa primului 11 al României pentru meciul cu Elveţia. Selecţionerul a pregătit şi o mare surpriză: Nicuşor Stanciu nu va juca din primul minut. Locul său va fi luat de Alex Chipciu. O altă schimbare faţă de echipa de la meciul cu Franţa este titularizarea lui Keşeru, în locul lui Florin Andone. De asemenea, Torje îi va lua locul lui Adi Popa.

Echipa României pentru meciul cu Elveţia: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Stancu, Chipciu – Keşeru.

După o partidă epuizantă din toate punctele de vedere, cu Franţa, staff-ul tehnic al României pare să fi reuşit să îi aducă pe jucători la nivelul optim din punct de vedere fizic şi moral.

\”Am revăzut partida cu Franţa de 3 ori. În linii mari, primul \”11\” e deja conturat. În funcţie de antrenamentul de azi, în această noapte vom lua decizia finală\”, a spus Iordănescu în conferinţa de presă de miercuri după-amiază.

Avantajele lui Torje

Adi Popa, \”motoreta\” Stelei, nu a ajutat în niciun fel ofensiva în partida cu Franţa, însă acest lucru s-a datorat şi faptului că a avut sarcini preponderent defensive. Susţinerea şi dublarea lui Săpunaru a fost obiectivul său primordial, din acest motiv Iordănescu preferându-l în detrimentul lui Torje în formula de start.

Acum, fostul mijlocaş al lui Dinamo ar putea primi o şansă, mai ales că partitura pe care o vom interpreta va fi una mult mai ofensivă decât în confruntarea cu Payet&Co.

Keşeru, învingător în duelul Andone – Alibec

Deşi i-au lipsit realizările, Andone a arătat de ce în sezonul acesta a fost golgheterul lui Cordoba. A fost ca un ghimpe în coasta apărării adverse şi a fost la un pas să îl păcălească pe Koscielny, pe finalul primei reprize, când arbitrul nu a văzut intervenţia neregulamentară a fundaşului lui Arsenal.

Profilul lui de jucător se potriveşte perfect meciului cu Elveţia, echipă care are doi fundaşi centrali masivi, care pot fi păcăliţi uşor de un fotbalist rapid şi oportunist. Totuşi, având în vedere că a jucat constant la Cordoba, selecţionerul nu îl consideră apt atât de repede pentru un alt meci foarte intens. S-a văzut încă din a doua repriză cu formaţia din Hexagon că Florin Andone suferă la capitolul prospeţime, el fiind primul tricolor schimbat. Nu în ultimul rând accidentarea de la mână ar putea să fie un alt argument pentru care staff-ul tehnic să opteze miercuri pentru alt vârf.

Iniţial se părea că Alibec, un jucător în mare formă, capabil de execuţii speciale în momentele cheie ale partidelor, ar fi cel care să îi ia locul în primul \”11\” \”spaniolului\” din lot, însă scandalul în care a fost implicat atacantul Astrei l-a adus în pole-position pe Keşeru.

Şcolit ca fotbalist în Franţa, vârful lui Ludogorets este decis să facă un Euro mare, iar Iordănescu exact pe acest factor mizează: pe dorinţa atacantului de a demonstra, în ţara care l-a crescut ca fotbalist, că este un jucător de calitate.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

15 iunie: România – Elveţia, ora 19:00
15 iunie: Franţa – Albania, ora 22:00

19 iunie: Elveţia – Franţa
19 iunie: România – Albania

S-au jucat:

Franţa – ROMÂNIA 2-1
Albania – Elveţia 0-1

Publicitate
banner we radio