Sport

Eugen Neagoe este noul antrenor al lui Dinamo

Dinamo s-a despărțit luni de Mircea Rednic, dar clubul din șoseaua Ștefan cel Mare nu va sta prea mult timp fără antrenor. Finanțatorul echipei, Ionuț Negoiță, a bătut palma cu antrenorul revelație din sezonul recent încheiat de Liga 1, Eugen Neagoe.

Luni seară, Dinamo a anunţat şi pe siteul oficial că noul antrenor al echipei va fi Eugen Neagoe.

„Noul antrenor principal al echipei din Ștefan cel Mare este Eugen Neagoe”, a anunțat directorul general al FC Dinamo București, Bogdan Bălănescu, prin intermediul site-ului oficial, www.fcdinamo.ro.

Ultima oară la conducerea tehnică a echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, cu care a reușit calificarea în play-off-ul Ligii 1 în sezonul recent încheiat, Eugen Neagoe și-a început cariera de antrenor în 2005.

Universitatea Craiova, Pandurii Tg. Jiu, Drobeta Tr. Severin, apoi Steaua, Universitatea Craiova, prima reprezentativă a României și Al-Ittihad (Arabia Saudită) ca antrenor secund, Aris Limassol, Nea Salamis (ambele din Cipru), Politehnica Iași și Sepsi Sf. Gheorghe sunt echipele pregătite de Eugen Neagoe.

Ca jucător, Eugen Neagoe a evoluat pentru Universitatea Craiova, Farul Constanța, Vasas Budapesta, Ferencvaros, Alki Larnaca, Omonia Nicosia, Veria, Dinamo București și Extensiv Craiova, marcând 35 de goluri în 165 de meciuri în prima divizie a fotbalului românesc.

„Succes, Eugen Neagoe!”, se arată pe siteul oficial al lui Dinamo.

Eugen Neagoe, primele declaraţii ca antrenor la Dinamo: „Vreau în Europa sezonul viitor”

Eugen Neagoe este oficial noul antrenor al lui Dinamo. Tehnicianul de 51 de ani a semnat un contract pe 2 ani cu gruparea alb-roşie, după ce clubul s-a despărţit de Mircea Rednic. Neagoe a recunoscut că tratativele s-au încheiat în timp record.

„A fost o ofertă fulger, astăzi după amiază a venit. Negocierile nu au fost deloc complicate, dimpotrivă a fost foarte simplu. Cel mai important pentru Dinamo e să avem rezultate foarte bune. Dinamo trebuie să se bată mereu la cupele europene şi la titlu, este obligatoriu. Nu aş fi venit aici dacă nu se dorea să atacăm prezenţa în cupele europene. Voi rămâne aici atât timp cât vor fi rezultate, chiar dacă am semnat pe 2 ani. Orice antrenor e ţinut de rezultate”, au fost primele cuvinte ale lui Neagoe ca antrenor în Ştefan cel Mare.

Neagoe speră să-şi îndeplinească obiectivele şi cu ajutorul unei campanii inspirate de transferuri. Asta după ce Rednic a adus la Dinamo peste 20 de jucători.

„Am discutat şi despre transferuri, cu siguranţă vor veni mulţi jucători, nu foarte mulţi, dar jucători importanţi care vor veni. E greu să aduc jucători de la Sepsi, nu pot să vă dezvălui despre ce jucători am discutat, cu siguranţă vor fi jucători valoroşi”, a precizat Neagoe. 

– 58 de partide a adunat Eugen Neagoe pe banca celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, din 14 noiembrie 2017 până luna trecută, pe 2 mai. Și-a îndeplinit obiectivele în ambele sezoane, evitarea retrogradării în primul an și calificarea în play-off, anul acesta.

– 31 de meciuri a antrenat Eugen Neagoe la Politehnica Iași, cu care a reușit menținerea în prima ligă și câștigarea play-out-ului în sezonul 2016-2017.

– 6 goluri în 12 meciuri a înscris Eugen Neagoe pentru Dinamo în sezonul competițional 1997-1998.

– 52 de ani va împlini Eugen Neagoe peste două luni, pe 22 august.

Publicitate
banner we radio