Sport, Ştiri locale

„Eu înot”: un concurs grandios pentru micuții înotători

În acest weekend s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe cea de a III-a ediție a concursului „EU ÎNOT”, organizat de Clubul Sportiv „Ciprian Sfântu Gheorghe” (CSG) şi rezervat categoriilor de vârstă 7-10 ani. La această ediţie s-au aliniat la start 130 de concurenţi, provenind de la 11 cluburi de înot, precum şi concurenţi neafiliaţi. Cluburile participante au fost A.C.S. Hyperion Brașov, A.C.S. Delfinii Turda, A.S.C. Corona 2010 Braşov, C.S. Bogdan Ciubotariu Constanța, CSM Braşov, C.S.M. Ploiești, C.S.S. Târgu-Mureș, C.S. Udvarhelyi Delfinek, L.P.S. Bacău, Sport All, Ciprian Sfântu Gheorghe şi alţi participanţi.

Cluburile câștigătoare ale Cupei EU ÎNOT! 2016 sunt:

Locul I – L.P.S. Bacău (LBC)

Locul II – C.S. Bogdan Ciubotariu Constanța (BCC)

Locul III – C.S.M. Ploiești (MPL)

Evenimentul s-a bucurat și de prezența legendelor înotului românesc prin Tamara Costache – prima Campioană Mondială din istoria înotului românesc. O bornă atinsă la Madrid, în 1986, în proba-regină de 50 m liber, similara „sutei” din atletism, Record Mondial, 4 Recorduri Europene consecutive în proba 50m liber în anul 1986, locul VI la Jocurile Olimpice de la Seul 1988; și Dragoș Coman multiplu medaliat la Campionatele Europene și Mondiale, ce i-au încurajat și susținut pe tinerii înotători.

Coordonatorul acestui eveniment, antrenorul Ciprian Grosu, ne declară: „Îmi felicit echipa organizatorică pentru reușită, pe micuții sportivi participanți ai clubului pentru ambiție și determinare (pentru majoritatea a fost prima lor competiție). Menţionez faptul că numărul cluburilor înscrise este mai mare ca la ediţia anterioară, dorim ca această competiţie să devină o prezenţă constantă în calendarul competiţional sportiv al clubului şi al oraşului. Legendele înotului românesc s-au alăturat în această zi importantă pentru clubul nostru, dar mai ales pentru micuţii concurenţi, care au ocazia de a fi alături de marii noștri sportivi, pe care milioane de oameni din toate colţurile lumii i-au văzut şi admirat în transmisiile televizate. Vreau să vă fac cunoscut faptul că acest eveniment a avut loc datorită partenerilor Sepsi Rekreativ și Speedo, dar și sprijinului primit din partea Direcţiei pentru Tineret şi Sport Covasna, Tymbark, Choco Pack, Papirus, Bon Sweet  Bon, Restaurantului Vendelin, Alter-Net, Gercomp, Florăria Nefelejcs şi Biborțeni.”

\"Cupa

banner we radio