Ştiri

Epidemie de rujeolă în Belgia; sursa ar fi o persoană venită din România

Autoritățile din Belgia se confruntă cu o explozie de cazuri de rujeolă, iar autoritățile sanitare susțin că punctul de plecare ar fi o persoană venită din România.

Peste 70 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Belgia de la începutul anului, în condițiile în care media normală era de 7-8 pentru această perioadă. Agenția pentru calitatea vieții din Belgia a făcut apel la prudență în urmă exploziei de cazuri de rujeolă.

Epidemia, care afectează atât adulți cât și copii, a început după întoarcerea în Belgia a unei persoane care fusese în România, precizează reprezentanții agenției belgiene.

România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, de la începutul anului până pe 10 februarie înregistrându-se 16 decese și aproape 2.700 de îmbolnăviri în Capitală și în alte 36 de județe.

De altfel, Ministerul Sănătății a coborât vârstă minima de vaccinare la nouă luni, iar pentru bebelușii aflați în zone afectate, chiar la șapte luni.

Peste 2.500 dintre cei la care boală a fost confirmată nu erau vaccinați, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județele Arad, Caraș-Severin, Timiș, Mureș, Dolj și Bistrița.

Decesele prin rujeolă au fost înregistrate în județele Arad, Timiș, Dolj, Caraș-Severin și București.

Publicitate
banner we radio