Ştiri

Epidemia de rujeolă. Alte 23 de cazuri noi au apărut în ultima săptămână

Ministerul Sănătăţii anunţă că de la începutul anului şi până vineri, au fost confirmate 753 cazuri de rujeolă, cu 23 de cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută, fiind înregistrate trei decese.

“De la începutul anului şi până la data de 7.10.2016, au fost confirmate 753 cazuri de rujeolă, cu 23 de cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută. Au fost raportate trei decese prin rujeolă”, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

Publicitate

Au fost înregistrate cazuri de rujeolă în 25 de judeţe, cele mai multe fiind înregistrate în Mureş (168 de cazuri), Arad (131 de cazuri) şi Bistriţa-Năsăud (128 de cazuri). În Cluj au fost înregistrate 90 de cazuri, în Timiş – 75, în Braşov – 32, în Suceava – 31, în Caraş Severin – 30, Hunedoara – 17, Sălaj – 8, Alba, Iaşi – câte cinci cazuri, Bacău, Constanţa, Sibiu, Bucureşti – câte trei, Dâmboviţa, Neamţ, Olt – câte două cazuri, iar în Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Vaslui a fost confirmat câte un singur caz de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii informează că majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi.

„Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare”, se mai arată în documentul citat.

Publicitate
Publicitate
banner we radio